Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Orašje

Detalji nesreće u kojoj su poginula dva mladića

saobracajna – orasje

Cesta je bila mokra i klizava od blata koje se tu otapalo sa točkova traktora, što je vjerovatno uticalo da dođe do udesa

Devetnaestogodišnji Toni Filipović (19) iz Boka i Pero Filip (27) iz Orašja poginuli su, dok su J.N. (47) iz Donje Mahale i J.M. (23) iz Matića teško povrijeđeni u tragičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros između mjesta Tolisa i Domaljevac kod Orašja.

Nesreća na magistralnoj cesti M 14.1 na dionici između Tolise i Domaljevca policiji je prijavljena u petak u 9.45 sati, kada je polo sletio s kolovoza i prevrnuo se na krov.

Policija iz Orašja je uviđajem konstatovala da je polo u kojem su bile četiri osobe sletio s kolovoza, te da su dvije osobe poginule, a dvije teško povrijeđene. Tokom uviđaja policija je obaviještena od medicinskih institucija da su teško povrijeđeni J. N. (47) iz Donje Mahale i J. M. (23) iz Matića.

Oslobođenje nezvanično saznaje da su četvorica muškaraca krenula iz Orašja ka Cazinu kako bi kupila vozilo. Jučer je na području Orašja padala kiša, a cesta je bila mokra i klizava od blata koje se tu otapalo sa točkova traktora, što je vjerovatno uticalo da dođe do udesa.