Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Modriča

Detalji pogibije na njivi: Poginuo komšija lovac, našao ga vlasnik

selo daljegoste 1

“Popoviću nije bilo spasa”

Lovac Savo Marković (53) poginuo je u eksploziji u komšijinoj njivi pod kukuruzom u mjestu Dugo Polje, kod Modriče.

Tijelo, s brojnim ranama, našao je upravo vlasnik usjeva, mještanin Ranko R. (51), te o svemu juče u 7.45 obavijestio policiju.

Na mjesto tragedije otišli su demineri, kako bi utvrdili da li u okolini, eventualno, ima još eksplozivnih naprava, a potom je uslijedio i uviđaj, koji do zaključenja ovog broja “Nezavisnih” nije završen, tako da nisu bili poznati uzroci nesreće.

“U pitanju je lovac i pored tijela je nađena puška”, potvrdili su izvori “Nezavisnih”.

Ovo je, podsjetimo, druga fatalna eksplozija u proteklih nekoliko dana, pošto je nedavno, kod Prijedora, nastradao Dragan Popović (60).

Ta tragedija je policiji prijavljena u srijedu ujutru, a naši sagovornici ističu da su na glavi i tijelu nesrećnog muškarca, koji je svoju njivu u mjestu Jelićka zasađenu kukuruzima bombama branio od divljih svinja, bile brojne rane.

“Popoviću nije bilo spasa. Komšija ga je pronašao mrtvog. Taj mještanin je više puta prolazio pored njive gdje je bio Draganov auto i to mu je bilo sumnjivo. Potom je Popovića nazvao telefonom, ali se ovaj nije javljao”, pojašnjavaju sagovornici “Nezavisnih”.

Zabrinuti Draganov komšija potom je odlučio da prošeta do Popovićeve njive i provjeri šta se dešava.

“Na njivi je pronašao Draganovo tijelo, s brojnim ranama od gelera. Odmah je pozvao policiju”, ističu naši izvori.