Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Detalji tragedije kod Kotor Varoši: Zašto je Dragiša ubio rođaka

ubistvo kotor v

Dragiša Cvijanović (59) iz sela Šiprage, opština Kotor Varoš, iz pištolja je u tom mjestu u četvrtak naveče ubio Radoslava Cvijanovića (41), potvrđeno je u Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka.

“Nezavisne” saznaju da je istog dana, oko 17.25, ispred lokalne trgovine “Žana” Dragiša vrijeđao Radoslava, a zatim ga je Radoslav pretukao, udarivši ga više puta u glavu i grudi, što je, vjeruje se, i kumovalo ubistvu.

Riječ je o rođacima, a cijeli slučaj, po riječima mještana, ima i dramatičnu prošlost, pošto je, kako tvrde, Dragišin otac sedamdesetih godina prošog vijeka sjekirom u glavu udario Radoslavovog djeda, a svog strica.

Starac je nekoliko godina kasnije preminuo, pretpostavlja se od tog udarca. Brutalni zločin, koji je unio nemir među stanovništvo inače mirnog sela, dogodio se u četvrtak u 21.40 ispred lokalnog kafića “Letnikovac”, koji, inače, ne radi, osim što ga ponekad koriste mještani.

I kobne večeri su se tu okupili, a zatim je, po riječima komšija, Dragiša Radoslavu ispalio dva metka u stomak.

“Gledala sam TV i čula dva pucnja. Kako, zašto, ne znam, izlazila nisam. Taj objekat je na korištenje dat jednom ratnom invalidu i mještani su se tu skupljali, popili bi pokoje pivo, kartali se. Ni slutila nisam da će na kraju ovo da se desi”, priča jedna mještanka za “Nezavisne”.

Nakon što je čula pucnje, kasnije je, prisjeća se, vidjela ljude s baterijama koji nešto traže, ali je pomislila da su nešto izgubili. “U petak, oko pet sati, kad sam ustala, vidjela sam da su kod lokala opasane policijske trake. Kasnije priđem i ugledam lokvu krvi na asfaltu. Policajci su mi ispričali šta se desilo”, navodi ta mještanka.

Po riječima mještana, tog dana su i i Dragiša i Radoslav bili na zboru u Grabovici, ali i na jednoj sahrani. Naveče su sjeli u baštu “Letnikovca”, a kada su ponovo zagužvali – izbacio ih je korisnik objekta.

Tad Dragiša puca u Radoslava, kojeg zatim voze u Dom zdravlja u Kotor Varošu, ali on gubi bitku za život.

Šta je motiv? Na pitanje šta se sve dešavalo tog dana, i mještani sliježu ramenima. Jedni kažu da je tu bilo svađe zbog šume. Drugi spominju neki orah, koji je jedan od njih posjekao, pa je to, kako tvrde, podgrijalo odnose. Svi se slažu – alkohol je kumovao zločinu. U još jednom se slažu.

-Dragiša je, pričaju, probisvijet, nije htio da radi, pa su ga zvali i Ležimir, a Radoslav je bio vrijedan, pošten čovjek. Nijedan nema ni ženu ni djecu.

Dragiša je uhapšen, a njegova kuća u petak je satima pretresana. Policija je, saznajemo, pronašla pištolj iz kojeg je pucao. Tužilac će zatražiti da mu se odredi pritvor.