Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Detalji tragedije na Ramskom jezeru: Utopio se plivajući do prijatelja

ramsko-jezero

Odlazak na roštilj i kupanje na Ramsko jezero pretvorio se prekjučer u tragediju kada se 35-godišnji Dalibor Drmać iz Kreševa utopio na plaži ispred Laguna Cluba u ramskom Podboru.

Tomo Bilić, vlasnik Laguna Cluba kaže kako ga je i samog pogodila ova tragedija, a da se sve dogodilo za samo par minuta te da su lokalni momci s terase čuli vrisku Drmaćevih prijatelja i odmah s terase kluba potrčali prema obali kako bi iz vode izvukli nesretnog Dalibora.

“Nažalost, kada su ga izvukli, on je već bio mrtav, krv mu je krenula, mislim da je bio pod vodom nekih 5-6 minuta”, rekao nam je Bilić.

Prema njegovim riječima, nesretni Dalibor Drmać je s prijateljima došao na Ramsko jezero, a nakon što su popili par pića i pojeli nešto s roštilja, njegovi prijatelji su se krenuli okupati, a za njima je krenuo i nesretni Dalibor.

[pull_quote_right]Nije se on puno ni borio, nije tu bilo nekog mlataranja rukama po vodi, samo je potonuo, možda ga je i srce izdalo. Njegovi prijatelji kada su to vidjeli, oni su govorili da su im se noge odsjekle, počeli su vrištati, pokušali su mu pomoći[/pull_quote_right]

“Njegovi prijatelji su otišli do pontona koji je udaljen od obale nekoliko metara, a Dalibor je krenuo za njima kroz vodu. On je išao na prstima kroz vodu, a u jednom trenutku više nije mogao hodati kroz vodu, ostalo mu je još samo tri-četiri metra da dođe do pontona, valjda je mislio da može preplivati tu razdaljinu, ali kako su mi rekli, čim je krenuo plivati, samo se zagrcnuo, potonuo je pa ga je voda izbacila pa ga opet progutala.

Nije se on puno ni borio, nije tu bilo nekog mlataranja rukama po vodi, samo je potonuo, možda ga je i srce izdalo. Njegovi prijatelji kada su to vidjeli, oni su govorili da su im se noge odsjekle, počeli su vrištati, pokušali su mu pomoći, ali kako su kasnije rekli niti oni nisu bili neki plivači.

Tek kada su viku i graju čuli momci koji su bili ovdje na terasi oni su potrčali dolje, uskočili i izvukli ga”, objasnio je Bilić, dodavši da ni sam ne može vjerovati kako je malo potrebno da se dogodi takva tragedija.

“Pa eto, samo tri-četiri metra su mu trebala da dođe do tog pontona. Ja mislim da on i nije znao plivati, da ga je bilo stid to reći, valjda je mislio da će nekako uspjeti prijeći tu razdaljinu, dogurati se do pontona, uhvatiti se za ponton, nije tu neka velika dubina, mislim da je tu dubina od neka dva i pol metra”, govori Bilić koji je o stradalom momku čuo sve najljepše.

“Bio je tu kasnije kod mene jedan momak iz Kiseljaka koji ga poznaje, kaže kako je bio zlatan dečko, otac mu ima jednu firmu bavio se strujom, tragedija velika, bio je jedini sin od oca, ma da mu je otac imao i sto sinova, opet je to ogromna tragedija”, šokirano nam je jučer prepričavao Bilić.

U policiji su potvrdili kako se Drmać utopio u poslijepodnevnim satima.

“U 16.40 dobili smo dojavu da je došlo do utapanja osobe D.D. koja je izvučena na obalu”, rekao je dežurni operativni u Policijskoj upravi u Konjicu. Podsjetimo ovo je, već treća uzastopna tragedija u tri prošla vikenda na kupalištima, budući da su se prošla dva vikenda utopila dvojica mladića na Boračkom jezeru.