komšije tvrde

Detalji ubistva: Dok su ga tukli, njegovi jauci su se čuli kroz zatvorene prozore

ubistvo-porodisno-nasilje-foto-g-surlan-2

Braća Bukša imali su od ranije nesuglasice, a navodno su se sukobljavali oko imovine

Milorada su napadači tukli više od pola sata, prije nego što je došla policija, a njegovi jauci su bili toliko snažni da su se čuli kroz zatvorene prozore.

Ovo su ispričale komšije Milorada Bukše koji je podlegao sinoć na putu do policijske stanice nakon teškog porodičnog nasilja koje se desilo pored njegove i kuće njegovog brata, u banjalučkom naselju Petrićevac.

Kako javljaju Nezavisne novine, nakon sukoba koji se desilo oko 20 sati, uhapšen je Predrag Bukša (50), brat nastradalog i njegovi sinovi, blizanci David (21) i Danilo (21).

Osim njih, uhapšen je Predragov radnik Slaviša Adžić (30) iz Dervente, koji je kod njega radio kao vozač.

Komšije su ispričale da je nakon batinanja nastradalog Milorada kojeg je brutalno tuklo više muškaraca, došla policija i odvela pretučenog muškarca, a on je preminuo na putu do policijske stanice.

“Ne mogu vam tačno reći koliko je to trajalo, pa skoro i sat vremena su ga tukli, to je bilo toliko strašno da nisam oka sklopio tu noć. Nakon što je došla policija, pretučenog Milorada stavili su u auto i odveli”, kaže komšija.

Braća Bukša imali su od ranije nesuglasice, a navodno su se sukobljavali oko imovine.

Za nastradalog Milorada komšije imaju samo lijepe riječi, navodeći da je bio veoma uzoran komšija koji je svima pomagao, pa ih je šokiralo saznanje da je nastradao ispred kućnog praga.

Kažu da je Milorad iza sebe ostavio dvojicu maloljetnih sinova i suprugu, koja navodno u vrijeme kada se desila tragedija nije bila kod kuće.

Kako javlja Srpskainfo,

u srijedu je bila zakazana ostavinska rasprava za porodicu Vukša, a između braće trajao je sukob oko toga kome pripada porodična kuća.

Prema nezvaničnim informacijama, motiv sukoba između braće je podjela imovine nakon smrti njihovog oca.

Upućeni u ovoj slučaj kažu da sukob traje već godinama, ali da se mnogo više svađaju od augusta prošle godine, kada im je umro otac.

– Čuo sam vrisku, galamu i jauke. Kada sam izašao vidio sam da njih četvorica tuku Milorada koji je ležao na zemlji. Niko od komšija se nije smio umiješati, garantujem da su ga tukli najmanje 40 minuta. Izgledali su kao podivljale hijene – ispričao je jedan od očevidaca za Srpskainfo.

Prema njegovim riječima, svi su zvali policiju koja je došla, ali su ostali u čudu kada su vidjeli da su oni odveli samo Milorada.

– Kada smo vidjeli policiju, mislio sam da će uhapsiti Predraga i njegove sinove. Međutim, ostao sam zatečen kada sam vdio da su lisice na ruke stavili pretučenom Miloradu i stavili ga u policijsko vozilo, a napadači su ostali ispred kuće – pojašnjava naš sagovornik.

Kaže da je ispred kuće ostalo nekoliko policajaca, a da je kasnije čuo da je Milorad preminuo.

Prema saznanjima, Predrag je to veče prijavio policiji da njegov brat Milorad pravi probleme, pa su ga zbog toga i priveli.

Komšije kažu da Milorad ranije držao poznati restoran u Banjoj Luci “Pećina”, a Predrag se bavi prodajom polovne bijele tehnike i ima kafić na stočnoj pijaci u Banjoj Luci.