Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ubistvo se desilo u utorak

Detalji ubistva koje je potreslo Trebinje

trebinje – ubistvo

Strašno je to što se dogodilo. Ljiljana je bila vrijedan radnik i dobar prijatelj, ničim nije zaslužila da tako okonča – pričaju njene radne kolege.

Slaviša Ratković (53) iz Trebinja hicem iz pištolja ubio je u utorak svoju suprugu Ljiljanu Ratković (51), kćerku ratnog načelnika Trebinja Božidara Vučurevića, a potom je sebi pucao u glavu.

Ratković je, čudom, preživeo pucanj i satima je ranjen ležao na mjestu zločina. Potom je zbrinut u trebinjskoj bolnici i zbog težine povreda prebačen je u Klinički centar Crne Gore. Smješten je u Odjeljenje intenzivne njege, nalazi se u komi i ljekari se bore za njegov život.

Zločin, koji je potresao Trebinje, dogodio se u utorak oko 15.30 u zgradi Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske gdje je ubijena Ljiljana radila. Satima se o tome ništa nije znalo sve do 19 časova kada se Ljiljanin brat Zoran obratio policiji.

– Čovjek se zabrinuo jer mu se sestra nije javljala na telefon. Znao je da je ona do 16 sati dežurna na šalteru za ovjeravanje knjižica. Budući da se nije javljala, otišao je do zgrade Fonda i ispred uočio Slavišin automobil – pojašnjava izvor blizak istrazi za Večernje novosti.

On kaže da je brat odmah posumnjao da se nešto čudno dešava, jer su Ljiljana i njen suprug u posljednje vrijeme bili u lošim odnosima. U braku su bili oko 30 godina, ali su se prije petnaestak dana razišli, poslije višednevnih svađa.

– Ljiljanin brat je to prijavio policiji i ubrzo je otkriven stravični zločin – pojašnjava izvor iz policije.

Dežurni tužilac Žarko Milić objasnio je da je Ljiljana ubijena za šalterom na kojem je radila. Pucano joj je u glavu, a cijeli zločin su snimile nadzorne kamere u zgradi.

– Muž je prvo došao na šalter gdje žena radi, pa otišao. Vratio se dvadesetak minuta kasnije sa ukrasnom kesom u ruci. Prišao je šalteru za ovjeravanje knjižica i pucao u nju iz pištolja, a onda i sebi u predjelu uha – rekao je Milić.

Kako “Novosti” saznaju, tokom uviđaja su pronađene tri čahure, i utvrđeno je da je jedan hitac ispalio ženi u glavu, drugi u plafon i treći u sebe.

Slučaj je kvalifikovan kao teški oblik nasilja u porodici sa smrtnim ishodom, a kao motiv zločina pominju se bračne nesuglasice.

U poslovnici Fonda zdravstvenog osiguranja u Trebinju svi su u šoku. Niko ne može da vjeruje kakva ih je tragedija zadesila. O Ljiljani imaju samo riječi hvale.

– Strašno je to što se dogodilo. Ljiljana je bila vrijedan radnik i dobar prijatelj, ničim nije zaslužila da tako okonča – pričaju njene radne kolege.