Detalji ubistva u Banjoj Luci: Suprugu i sina zaklao dok su spavali

ubistvo banja luka
Foto: Blic.rs

Rade Golemović (60) juče je zaklao suprugu Brankicu i sina jedinca Božidara (19), a zatim se raznio bombom ispred porodične kuće u Gradini kod Banjaluke.

Mještani Gradine pričaju kako ih je oko 5.30 časova ujutro probudila jaka detonacija, ali da niko nije mogao ni pretpostaviti o čemu se radilo.

Porodična tragedija koja je šokirala Banjaluku i regiju, policiji je prijavljena nekoliko sati kasnije, kada je radnik „Elektrokrajine“ ispred kuće Golemovića uočio leš starijeg čovjeka.

– Tek nakon što je radnik koji je popisivao struju po domaćinstvima vidio leš ovaj slučaj je zvanično prijavljen policiji- ispričao je izvor „EuroBlica“ blizak istrazi.

Šokirane komšije, prijatelji i rodbina Golemovića juče su sa nevjericom posmatrali mjesto nezapamćene tragedije.

-Rade, njegova supruga Brankica i sin Božidar bili su ljudi za primjer. Zašto je došlo do ove tragedije to sada samo možemo nagađati, ali sa sigurnošću mogu reći da nikada nisam čuo da se svađaju ili nešto slično, čak naprotiv Rade mi je djelovao kao stabilna ličnost- ispričao je za „EuroBlic“ komšija Branko Dobraš koji je posljednji vidio Golemoviće žive.

-U nedelju su mi bili pred kućom. Rade mi je doneo cveklu, a ja sam ga ponudio čašicom rakije, zatim je otišao svojoj kući- ispričao je Dobraš.
On se prisjeća da je Golemovića jako pogodilo to što je uskoro morao u penziju i tako nije mogao platiti dalje obrazovanje svom sada pokojnom sinu Božidaru, učeniku četvrtog razreda Srednje elektrotehničke škole u Banjaluci.

-Rade je prvo radio u Drvnoj industriji „Vrbas“ u Banjaluci, a zatim se zaposlio u banci kao elektrotehničar. Znam da je govorio kako bi volio još da radi zbog plate, ali da li je ovo bio motiv strašne tragedije ne znam- ispričao je potreseni komšija Dobraš.

Ispred kuće strave juče se okupila i uplakana rodbina koja nije imala riječi da opiše tugu.

-Eto kakav je život, jedan dan vidite te ljude, roditelje i njihovo dijete, mladića koji je bio vrijedan i za primjer ostalima, a drugi dan se probudite i saznate za tragediju da je ta porodica zbrisana. Šta se dešava sa narodom- uptala je bliska rođaka Golemovića koja je zamolila da joj ne navodimo ime.

Marija Markanović portparol CJB Banjaluka, izjavila je juče da je uviđaj obavljen u prisustvu dežurnog tužioca OJT Banjaluka.

-Uviđaj se vrši po prijavi da su u kući u mjestu Gradina kod Banjaluke pronađena tri beživotna tijela- navela je portparol CJB Banjaluka dodavši kako će detaljnije informacije biti saopštene naknadno.

Obdukcija

Dežurni tužilac OJT Banjaluka zatražio je juče obdukciju beživotnih tijela Golemovića kako bi bio utvrđen tačan uzrok smrti. Tijela su juče poslijepodne prebačena u Zavod za sudsku medicinu RS.

Zaklao ih na spavanju

Izvor „EuroBlica“ blizak istrazi ispričao je da je Rade Golemović suprugu i sina zaklao na spavanju. Nakon toga je izašao ispred porodične kuće i raznio se bombom.