Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Detalji ubistva u Bileći

bileca-ubistvo
FOTO: mojahercegovina.com

Prema neslužbenim informacijama do kojih je došao portal “Moja Hercegovina”, uhapšene su dvije osobe osumnjičene za ubistvo Petra Bajčetića koje se dogodilo u ponedjeljak navečer u Bileći.

Iz Centra javne sigurnosti Trebinje nisu nam željeli potvrditi ove navode. Petar Bajčetić (37), vlasnik kafića NN u Bileći, ubijen je prije tri noći najvjerovatnije iz pištolja, a pogođen je u glavu. Uslijed teške ozljede preminuo je na putu prema Kliničko-bolničkom centru u Podgorici. Bajčetić je ranjen ispred zgrade u kojoj je živio, i to nakon svađe u kojoj je sudjelovalo više osoba.

“Presrela su ga najmanje dva napadača. Kad je Bajčetić naišao, uslijedila je galama, rasprava, svađa. Štaviše, bila im je namjera i ubaciti ga u vozilo, ali im to nije pošlo za rukom. Prema svemu sudeći, jedan metak ispaljen je prvo u zrak, što im je služilo kao opomena, a potom je uslijedio drugi, ispucan Bajčetiću u glavu”, priča jedan od mještana.

Nakon pucnjave Bajčetić je vozilom Hitne pomoći iz Bileće prvo prevezen u trebinjsku bolnicu, odakle su potvrdili kako je imao prostrijelnu ranu u glavi, i da je bio u komi. Potom je hitno upućen u Podgoricu, ali je podlegao ozljedama. Srđan Vukanović, glasnogovornik trebinjskog Okružnoga javnog tužiteljstva, potvrdio je kako su iz vatrenog oružja ispaljena najmanje dva metka kalibra devet milimetara.

“Ranjen je u Ulici Alekse Šantića, u neposrednoj blizini zgrade u kojoj stanuje. S obzirom na to da se radilo o ozljedama opasnim po život, prevezen je u Klinički centar u Podgorici. Međutim, uslijed zadobivenih ozljeda preminuo je na putu prema Podgorici”, naglasio je Vukanović. Zbog tog ubojstva policija u Bileći podignuta je na noge, a patrole su na svakom koraku.