Detalji ubistva u Mostaru: Starica davljena, pa ubodena nožem u vrat

ubistvo mostar
Foto: Večernji list

Novo ubistvo u Mostaru! Ovoga puta stravičan zločin dogodio se u Vukovarskoj ulici broj 8 u naselju Rudnik. Slabo pokretna Stojka Grubešić (83) pronađena je mrtva u svom stanu na katu starije dvospratnice, i to preksinoć oko 20 sati, nakon što su susjedi otvorili vrata jer se kćeri, koja živi s njom, nije javljala na telefon, piše Večernji list.

– Kći je radila drugu smjenu na informacijama u pošti i prvo je nazvala susjedu u prizemlju i pitala je li se njezina majka nalazi kod nje, a kada se provjerilo da je nema ni kod ostalih stanara, gdje je rado svraćala i sjedila za vrijeme kćerine odsutnosti, staricu su potražili u stanu. Zvonili su i kucali, ali nitko nije odgovarao, da bi ubrzo shvatili da su vrata otključana, što je bilo neobično. Ušli su unutra i imali što vidjeti… Prethodno ništa nismo čuli, prepričavali su šokirani stanari, ali ne želeći nastaviti razgovor o toj temi. Jedino su još imali riječi hvale za porodicu Grubešić, Stojku i njezino troje djece, od koje jedno živi i radi u Kanadi.

U stanu je zatečen prevrnut stol na kojem su se nalazile tablete i kafa. Opet, sudeći po tome, ubica je potom 83-godišnju staricu odvukao u sobu i na krevetu kobno ubo u vrat njezinim kuhinjskim nožem koji je krvav pronađen pokraj nepomična tijela. Prethodno ju je davio povezom, a na što ukazuju urezani tragovi na vratu

– Divni su to ljudi. Stojka je sa suprugom, koji je radio u pošti i umro prije pet-šest godina, i djecom doselila još prije rata. Sinovi su kasnije zasnovali svoje porodice i odselili. Uprkos problemima s kralješnicom i nogama, Stojka se do posljednjeg dana bavila vinogradarstvom na svome imanju u blizini Čapljine pa je prodavala vino i rakiju. Ponekad, ne baš često, dolazili bi joj na vrata, pa je možda pomislila da je riječ o kupcu. Ko to sada zna?! Sigurno je jedno i to da je i od toga životarila. Skromna suprugova penzija joj je dolazila na banku, tako da niko nije imao osobita motiva ubiti je iz koristoljublja. Inače, kobnog dana u jutarnjim satima ona i kći radile su nešto oko kiselog kupusa u podrumu i baš ništa nije ukazivalo na ovakav zločin, prisjetili su se stanari, koji su uglavnom starije životne dobi i nije im baš svejedno što je nepoznati ubiica još na slobodi. Kako se saznaje, sumnja se da je nesretna žena prije mraka zlikovcu otvorila vrata, što bi tek moglo ukazivati da ga je i poznavala ili ju je jednostavno pratio i napao pri ulazu. U stanu je zatečen prevrnut stol na kojem su se nalazile tablete i kafa. Opet, sudeći po tome, ubica je potom 83-godišnju staricu odvukao u sobu i na krevetu kobno ubo u vrat njezinim kuhinjskim nožem koji je krvav pronađen pokraj nepomična tijela. Prethodno ju je davio povezom, a na što ukazuju urezani tragovi na vratu.

– Osobite premetačine u stanu nije bilo, ali možda ima otisaka. Je li išta ukradeno iz ormara u sobi ili s ostalih mjesta u stanu gdje je ubiica tražio svoj plijen, ako mu je to uopće bio razlog ovog kukavičjeg čina, pitali su se okupljeni stanovnici ovog naselja, koji su se prisjetili da je u susjednoj zgradi prije manje od decenije počinjen zločin nad još jednom staricom, a ni taj slučaj nije rasvijetljen.