Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

uhapšen zbog ubistva

Detalji zločina: Eldin Hodžić plakao i tvrdio da je slučajno ubio Almu

buljakov potok ubistvo

Navodi se da je osumnjičeni nakon hapšenja plakao u Policijskoj stanici tvrdeći da je metak slučajno opalio, te da nije želio da joj naudi

Eldin Hodžić (35) iz Sarajeva u policiji se branio da je slučajno ubio svoju bivšu suprugu Almu Kadić (34).

Hodžić je nakon počinjenog zločina pozvao policiju, gdje je tvrdio da je slučajno usmrtio suprugu prilikom naguravanja ispred kuće njenih roditelja, s kojima se sukobio. Zločin se desio u nedjelju oko 17 sati hicem iz pištolja u mjestu Boljakov Potok, pišu Nezavisne novine.

Navodi se da je osumnjičeni nakon hapšenja plakao u Policijskoj stanici tvrdeći da je metak slučajno opalio, te da nije želio da joj naudi. Navodno su bili razdvojeni, a dijete je bilo kod njegovih roditelja i trebalo je da ga dovede kod njenih. Branio se da su ga njeni roditelji napali te da je repetirao pištolj, a u naguravanju s bivšom ženom ispaljen je hitac koji ju je usmrtio. Hodžić je nakon počinjenog zločina pronađen i uhapšen na području opštine Ilidža, a prilikom pretresa od njega je oduzet i pištolj za koji se sumnja da je njime izvršio zločin.

Kako je saopšteno iz policije, u nedjelju oko 17.30 obaviještena je dežurna služba Četvrte PU da je u Ulici Mahmuta Bušatlije Čikma ubijena A.K. iz Sarajeva.

“Dolaskom na lice mjesta policijski službenici su potvrdili navode iz prijave i ispred kuće, na pomenutoj adresi, pronašli beživotno tijelo A.K., gdje je ljekar iz ekipe ZZHMP Kantona Sarajevo konstatovao smrt. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva KS, koji je rukovodio uviđajem koji su obavili službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo”, navode iz policije.

Dodaju da je istog dana u 19.15 uhapšen osumnjičeni E.H. iz Sarajeva, koji je potom predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Tijelo nastradale je prevezeno u prosekturu Bare, gdje će po nalogu tužioca biti obavljena obdukcija.