uhapšene tri osobe

Detalji zločina u Sarajevu: Kobna svađa komšija, muž ubijen, supruga ranjena

sarajevo ubistvo

Povrijeđena žena prevezena je i hospitalizovana na Klinici za torokalnu hirurgiju Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo

U Sarajevu je nožem ubijen muškarac M. Č, (45) a lakše povrijeđena ženska osoba A. Č. (36), zbog čega su uhapšena tri lica, potvrđeno je u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Portparol kantonalnog MUP-a Mirza Hadžiabdić rekao da je ubistvu prethodila tuča više osoba u ulici Ranovačka, u naselju Ahatovići, opština Novi Grad.

Prema njegovim riječima, po dolasku na mjesto događaja konstatovano je da je jedna osoba zadobila smrtonosne povrede nožem, a da je druga lakše povrijeđena, takođe nožem.

Povrijeđena žena prevezena je i hospitalizovana na Klinici za torokalnu hirurgiju Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo.

“Radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela ubistvo i ubistvo u pokušaju, policijski službenici su pronašli i uhapsili tri osobe koje se dovode u vezu s ovim krivičnim djelima, a koje su smještene u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode Uprave policije MUP-a, te će nad njima tokom dana biti izvršena kriminalistička obrada”, rekao je Hadžiabdić.

Ubistvo i ranjavanje dogodilo se sinoć, pola sata prije ponoći.

Kako javlja Faktor, svemu je prethodio sukob njihovih komšija iz ulice u kojem oni nisu uopće učestvovali. Navodno je jedan od aktera došao u njihovo dvorište, nakon čega su ostali stigli s noževima, da bi na kraju najdeblji kraj izvukao nesretni bračni par, koji ima dvoje maloljetne djece.

Muškarac je prema informacija iz MUP-a KS preminuo na mjestu, dok je ženu zbrinula Hitna pomoć i prevezla je na Torakalnu hirurgiju KCUS-a. Ona je zadobila lakše povrede.

Iz MUP-a KS je potvrđeno da su nakon incidenta uhapšene tri osobe: S. Š. (1969), A. Š. (2001) i H. Š.(1999), svi iz Sarajeva.

Radi se o, kako saznajemo ocu, sinu i njihovom prijatelju.