Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Detalji zločina u Zvorniku: Ujna ubila dječaka dok je pričala na telefon?

beba ubistvo

Smrt dječaka, sarog 20 mjeseci, za koje su osumnjičeni ujak i njegova nevjenčana supruga potresa Zvornik.

Kako je dječak preminuo bit će poznato tek nakon eshumacije tijela koja bi trebalo da bude obavljena danas.

Mediji, nezvanično prenose da je dječak ubijen u noći izemđu 16. i 17. augusta.

Njegova ujna Fata Durak je navodno razgovarala telefonom i nervirao ju je plač 20-mjesečnog Lazara. Kada ga je udarila, pao je i udario glavom o beton, javlja RTRS.

Durak je, kako navode mediji, sakirala tijelo i iste noći pobegla iz kuće.

Klupko je počelo da se odmotava sutradan kada je Fata pronađena u Živinicama, a ona i njen nevjenčani suprug Mijat Stankić su u policji odgovornost za smrt djeteta prebacivali jedno na drugo.

Kako navode baka i djed ubijenog dječaka, oboje su imali problema sa alkoholom.

Lazareva baka, Milena Stankić kaže da je Fata tukla dijete, u šta je sumnjao i njegov otac Slađan Rebić, koji kaže nije imao uslove da se stara o djeci, ali je primjećivao da Lazar ima modrice i ogrebotine.

“Ubijeni dječak ima i brata, koji je rođen lani. Majka ih je napustila, i povjereni su ocu, koji je jako vezan za njih, a koji radi u u Zvorniku. Pošto je prezauzet poslom i nije mogao da se stara o djeci, on ih je dao punici da ih čuva. S obzirom na to da je baka bolesna, djecu su čuvali Stankić i Durakova”, pišu Nezavisne novine pozivajući se na izvo istrage.

Otkrivanje monstruoznog zločina odvijalo se u etapama, pa je tako, još kada je otac prijavio nestanak, na površinu isplivalo mnogo nelogičnosti. ž

“Otac je tražio od ujaka da vidi dijete, ali mu je Stankić rekao da je dječak sa Fatom negdje otišao u noći između 16. i 17. avgusta, te da mu se Durakova od tada ne javlja na telefon”, pojašnjava naš sagovornik.

Istraga je potom išla tim tragom, te je raspisana potraga za djetetom i Durakovom, koja je, ispostavilo se, otišla u Živinice, gdje ju je policija na kraju i pronašla, ali dječaka nije bilo s njom.

“Žena je, pritisnuta nizom pitanja, popustila i priznala da je dječak ubijen. To je bio šok za sve. Potom je i Stankić uhapšen. Kako su ga tačno ubili, podatak je koji ne možemo otkriti, jer tijelo još nije ekshumirano, s obzirom na to da je za to potrebna dokumentacija”, kaže izvor.

Policijski službenici Stanice javne bezbjednosti Zvornik, uhapsili su Mijata Stankića i njegovu nevjenčanu suprugu Fatimu Durak (34) iz Zvornika, zbog sumnje da su ubili dječaka.