Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Banja Luka

Dijete za njega dilalo drogu: “Ubit ću te ako mi ne doneseš 300 KM”

dileri droga

Maloljetnik je bio obavezan da mu za prodaju narkotika donosi 200 do 300 maraka, inače bi mu prijetio da će ga tući i reći sve njegovim roditeljima

Dvadesettrogodišnji Banjalučanin Marko Praštalo priznao je šverc droge, kao i da je angažovao maloljetnika da prodaje drogu za njega.

Vesna Rujević, njegova advokatica, tokom suđenja u banjalučkom Okružnom sudu rekla je da su se s banjalučkim Okružnim tužilaštvom dogovorili da zaključe sporazum o priznanju krivice te da se nadaju da će postići dogovor jer se, kako je navela, glavni tužilac saglasio s visinom predviđene kazne.

Praštala, koji je odranije poznat policiji, optužnica tereti za neovlaštenu proizvodnju i promet droga, iznudu i nanošenje lakše povrede.

Prema optužnici, on je 2015. i 2016. nabavljao marihuanu, koju je prepakivao i prodavao u Banjaluci, a za prodaju je angažovao i maloljetnog S.Z.

Maloljetnik je bio obavezan da mu za prodaju narkotika donosi 200 do 300 maraka, inače bi mu prijetio da će ga tući i reći sve njegovim roditeljima.

Kada mu jednom nije donio novac, otišao je pred školu koju pohađa i rekao mu da mu je dužan te mu zaprijetio: “Ubiću te ako mi do sutra naveče ne doneseš 300 KM”, a pozivao ga je i telefonom. Kada je drugu veče sreo maloljetnika napao ga je i udario rekavši mu da će reći njegovom ocu da je diler ako mu ne vrati novac, piše Dnevni avaz.