Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Direktor Đačkog doma u Doboju seksualno zlostavljao volonterku?

dom-ucenika-doboj

Policija u Doboju podnijela je danas nadležnom tužilaštvu izvještaj protiv D.V. iz Doboja, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo obljuba zloupotrebom položaja.

Za prijavljenog D.V. postoji osnov sumnje da je kao rukovodilac u vaspitno-obrazovnoj ustanovi u Doboju, zloupotrebom svog položaja izvršio obljubu nad punoljetnom ženskom osobom koja mu je bila podređena.

D.V. je pri tom oštećenoj nudio seksualne odnose obećavajući joj pogodnosti u vidu zapošljavanja i unapređenja, saopćeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Doboj.

Navedene aktivnosti policije provedene su po naredbi Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Pojedini mediji u RS-u su objavili da je prijavljen direktor dobojskog Đačkog doma da je seksualno zlostavljao volonterku u toj ustanovi.

Na njegove zahtjeve, ona se odupirala

Dobojska policija provjerava navode po kojim je Davor Vidaković, direktor Đačkog doma u ovom gradu, seksualno zlostavljao volonterku, javljaju Nezavisne novine.

“Nisu imali seksualni odnos. Na njegove zahtjeve, ona se odupirala, govorila ‘nemojte'… Da bi je privolio da prihvati njegove zahtjeve, on joj je nudio unapređenje, odnosno da će postati zamjenik direktora”, otkriva njihov izvor, upućen u detalje prijave.

Tokom dosadašnje istrage ispitan je veći broj svjedoka.

Pokušali su s Vidakovićem stupiti u kontakt, a on je rekao da neće ništa komentarisati, te je zaprijetio tužbom.