Crna hronika

Općinski sud Kalesija

Direktor Senad Džafić iz blagajne firme “utajio” 100.000 maraka

05/02/2020
Firma "Woodmagnat"

U optužnici je nadležnom sudu predloženo da se, po pravosnažnosti presude, optuženom oduzme imovinska korist pribavljena krivičnim djelom u pomenutom iznosu

Općinski sud Kalesija potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona protiv Senada Džafića (41) iz Kalesije zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo porezna utaja.

Optužnicom se Džafić tereti da je u maju 2012. godine, kao direktor i osnivač firme „Woodmagnat“ d.o.o Kalesija, svjestan da nadležnom poreskom organu nije prijavio i nije dao podatke o stečenom oporezivom prihodu, prisvojio novac iz blagajne firme koji je tako poprimio karakter dohotka od nesamostalne djelatnosti, te suprotno odredbama Zakona o porezu na dohodak FBiH i Zakona o doprinosima FBiH, nije izvršio uplatu poreza na dohodak i odgovarajućih doprinosa i tako je utajio porez od oko 100.000 KM.

U optužnici je nadležnom sudu predloženo da se, po pravosnažnosti presude, optuženom oduzme imovinska korist pribavljena krivičnim djelom u pomenutom iznosu, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva TK-a.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.