Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Direktor Šumskog gazdinstva Kladanj osuđen na 10 mjeseci

policija333

Općinski sud Živinice je po optužnici Tužilaštva Tuzlanskog kantona (TK) pravosnažno osudio Reufa Avdibašića, direktora Šumskog gazdinstva Kladanj (Javno preduzeće Šume TK), na deset mjeseci zatvora zbog krivičnog djela primanje dara ili drugih oblika koristi, saopćilo je iz tog tužilaštva.

Avdibašiću je izrečena sigurnosna mjera zabrane obavljanja svake rukovodne dužnosti u periodu od tri godine te mu se oduzima imovinska korist od 1.600 eura pribavljena krivičnim djelom.

U optužnici je Reufu Avdibašiću stavljeno na teret da je od septembra 2016. do marta 2017. godine, u više navrata i u različitim iznosima primio ukupno 1.600 eura dara od direktora jednog privrednog društva iz Gračanice kako bi pogodovao i zaposlenicima nalagao da se ovom preduzeću po ubrzanoj dinamici i van utvrđenog redosljeda vrši isporuka kvalitetnijih drvnih sortimenata, a na štetu drugih drvoprerađivača koji posluju s ovim šumskim gazdinstvom.

Kantonalno tužilaštvo nastavlja istragu protiv Reufa Avdibašića u predmetu u kojem je osumnjičen za zloupotrebu položaja i ovlašćenja.

Istraga se nastavlja i u drugom predmetu vezanom za Šumsko gazdinstvo Kladanj, u kojem su osumnjičeni Halim Avdibegović, šef tehničke službe u ovoj firmi, kao i Džavid Avdibašić, komandir Policijske stanice Kladanj.