Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ubistvo u Sarajevu

“Dišu ubio babo”: Mujaga u svog sina Semira ispalio tri metka, svađu čule komšije

ubistvo

Ispred ulaza zgrade okupio se veliki broj komšija, koji su s nevjericom komentariali šta se dogodilo.

Na četvrtom spratu zgrade u Ulici Hasana Sućeske u sarajevskom naselju Vojničko Polje, otac Mujaga Ivazović je ubio 37-godišnjeg sina Semira Ivazovića.

Ispred ulaza zgrade okupio se veliki broj komšija, koji s nevjericom komentarišu šta se dogodilo.

– Dišu ubio babo – kratko je kazala jedna žena koja je bila među okupljenima, piše Faktor.ba.

Pričaju kako je svemu prethodila svađa, te da se neposredno prije ubistva čula galama. Neko od komšija je u međuvremenu pozvao policiju, a navode i kako su se navodno čula tri hica, koja su najvjerovatnije ispaljena iz pištolja.

Kako se saznaje od komšija, ubijeni muškarac zvao se Semir, ali su ga svi znali po nadimku Diša. On je, kažu, bio veoma fin momak, kulturan i nikada nije pravio probleme. Majka mu je, navode, prije dva mjeseca umrla nakon bolesti, te je on u stanu živio sam s ocem, koji je, inače, penzionisani policajac.

– Zaista ne znam kako i zbog čega se ovo dogodilo. Ne znam ni jesu li se ranije svađali. Diša je bio normalan momak, družio se s mojom djecom. Danas kad sam se vraćala s posla vidjela sam ga kako stoji sa rajom u naselju, kasnije su valjda bili na kafi i on je otišao kući. Niko ovako nešto nije mogao očekivati, svi smo u šoku – kazala je kamšinica.

Otac mladića je priveden. Policija je o događaju obaviještena oko 20.35 sati, te su ekipe upućene na mjesto događaja zajedno s dežurnim tužiocem Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, koji rukovodi uviđajem.