Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mostar

Sestra ubijenog Mostarca: Đani je njega samo upozorio da više ne dira drugu djecu

alisa balić
FOTO: Avaz.ba
Alisa Balić: Tucaković maltretirao i reketirao drugu djecu iz naselja

Đani Balić je završavao studij prava, brzo je trebao dobiti diplomu

“On je pošao nekoga ubiti”, tim je riječima Alisa Balić opisala 16-godišnjeg maloljetnika Mustafu Tucakovića koji je u subotu oduzeo život njenom bratu Đaniju Baliću (22) nasred ulice u mostarskom naselju Livač, piše Dnevni list.

Kako su rekli članovi Đanijeve porodice, njihov Đani Balić je kobnog dana nasred seoske ulice upozorio Tucakovića da više ne maltretira drugu djecu, a 16-godišnjak je nakon toga Đanija iznenada napao nožem.

Mještani kažu kako se sve dogodilo naočigled brojne djece iz naselja.

Pobjegao u šumu

“Bilo je tu mlađih momaka, osmi-deveti razred, uzeli su u prodavnici sok i tu sjeli na zid”, rekao je jedan od mještana, koji kaže kako nije bilo niti neke prave svađe između Đanija i Tucakovića.

Niko u prvi mah nije niti shvatio šta se dogodilo.

đani balić
FOTO: Avaz.ba
Đani Balić

“Nit je iko vidio da je ovaj držao nož, niti bilo što. Đani je samo nakon svega doteturao dovde (pored lokalne prodavnice) i zovnuo curu što je tu radila. Rekao je; “zovni nekoga, požuri, ja ću umrijet i samo je pao ovdje i onesvijestio se”, rekao je za Devni list jedan od mještana kojeg su zatekli na licu mjestu.

“Uzimao je djeci reket, on je tražio; “dajte mi marku-dvije”, koliko je već tražio, ne znam. Naš mlađi brat je tog dana tražio pomoć od Đanija, rekao mu je; “dođi”. Razmišljao je; ovome je 16 godina, Đaniju su dvadeset i dvije. Mislio je; poslušat će Đanija. Đani je otišao tamo gdje su bila ta djeca, on je tog momka valjda uhvatio za kragnu i rekao mu; “šta ti je, nemoj ih dirat, pusti ih. Tu je bio i brat stariji od ovog Mustafe, Đani se nakon toga okrenuo, a ovaj mu je oduzeo život s leđa“, rekla je Đanijeva sestra Alisa.

Upozorio ga da ne dira drugu djecu

“Đani je njega samo upozorio da više ne dira drugu djecu i onda je krenuo dalje, okrenuo se bratu od ovog ubice, dok je Đani njemu govorio kako to nije normalno, kako to ne valja što mu brat radi, ovaj je tada to iskoristio. Niko se tu odmah nije ni snašao, ubica je odmah pobjegao“, prepričava Đanijev dajdža Adis Bijedić.

Đani Balić je završavao studij prava, brzo je trebao dobiti diplomu.

“Nije mogao bolji biti. To je, da ste bili ovdje sinoć, ovdje u našu kuću došlo je preko 300 ljudi, dolazili su ljudi svih vjera i nacionalnosti. Đani nikad nije nekom rekao nešto ružno. Bio je uzoran građanin ovog grada. Dečko koji je bio četvrta godina prava, dečko koji je bio bodybuilder, vodio je zdrav život“, kroz suze su jučer o Đaniju govorili sestra i dajdža.

Skrivao se u šumi

Kaže kako se Tucaković nakon zločina skrivao u šumi iznad sela, te da se odlučio predati tek kada je vidio da ga traže.

“On se sakrio tu negdje iza šume. Tek kad sam ja policiji njegovo ime i prezime dala i kad su ga djeca sva ovdje počela ganjat, tražit ga da ga uhvate, onda je on nazvao i rekao; Ja bih se predao”, rekla je Alisa.

Ona je rekla kako je Tucaković tokom bijega negdje odbacio nož te da su joj u policiji rekli kako isti još nije nađen. Jučer smo u selu mogli vidjeti i policajce, a mještani su govorili kako oni pretražuju šume i njive po selu kako bi pronašli nož.