Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dječak za volanom “golfa” izazvao sudar

golf-nesreca

Četrnaestogodišnji dječak, čiji identitet nije saopšten, vozeći “golf” izazvao je saobraćajnu nesreću u kojoj su osim njega povrijeđen njegov mlađi brat i još jedan maloljetnik.

Nesreća se dogodila u nedjelju popodne u Mokrom kod Pala. Sudarili su se “golf” u kojem su bili maloljetnici i “audi” koji je vozio S. Ć. i koji nije povrijeđen.

Iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo, ne otkrivajući detalje, saopšteno je da je s maloljetnim vozačem u vozilu bio njegov mlađi brat koji je takođe povrijeđen, dok je treći povrijeđeni maloljetnik bio saputnik u “audiju”.

Povrijeđeni su prevezeni u Kliniku urgentne medicine Koševo u Sarajevu, gdje su zadržani na liječenju. Vozaču “golfa” je slomljena butna kost a njegovom bratu ruka i noga. Suvozaču iz “audija” polomljena je ključna kost.

U Centru javne bezbjednosti Istočno Sarajevu kazali su da ne mogu da otkriju identitet niti iznose detalje ove saobraćajne nesreće u cilju zaštite maloljetnika.

Prema nezvaničnim informacijama, saobraćajku je najvjerovatnije skrivio maloljetnik. On je, navodno, “golfom” prešao u suprotnu kolovoznu traku i direktno se sudario sa “audijem”. Dječak je taj dan vozio automobil u autopraonicu a saobraćajka se dogodila na povratku kući.

Osim ove nesvakidašnje saobraćajke juče i tokom vikenda zabilježena je serija udesa u kojima je jedna osoba poginula, a 14 je povrijeđeno.

Poginuo je Zdravko Grubešić (62) iz Bobanova Sela kod Čapljine kada se juče u 9.45 časova vozeći “citroen” sudario s kamionom “mercedes” . Portparol MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić kazao je da će uzrok ovog sudara biti poznat nakon istrage i vještačenja tragova. Nije mogao da navodi druge detalje.

Sat vremena prije ove, skoro identična saobraćajna nesreća dogodila se u Dubravama kod Prnjavora. U banjalučkom Okružnom tužilaštvu kazali su da se nesreća dogodila u 8.40 časova kada su se sudarili kamion “mercedes” koji je vozio državljanin Makedonije Oliver Panovski (41) i automobil “mercedes” za čijim volanom je bio Drago Jovanović (30) iz Čelinca. U sudaru je povrijeđen Panovski koji je prevezen u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci. Nije saopšten uzrok nesreće niti kakve je povrede zadobio Panovski.

Juče su zbog sudara dva automobila intervenisali i dobojski policajci. Srećom u ovoj nesreći lakše je povrijeđena jedna osoba.

Ovim nesrećama nastavljena je serija udesa koji su se dogodile širom BiH tokom vikenda. U sudaru “škode” i “fijata” u Branešcima kod Čelinca povrijeđeni su oba vozača Velinko Derajić (52) iz Prnjavora i Svetomir Đajić (60) iz Banjaluke. Oni su zadobili teže povrede zbog kojih su u UKC RS.

Na području Tuzlanskog i Zeničko-dobojskog kantona zabilježeno je osam saobraćajnih nesreća u kojima je povrijeđeno sedam osoba.