Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Djedu pedofilu određen pritvor: Tražio od unuke da ga spolno zadovolji

pedofilija

Policija je uhapsila67-godišnjeg S. M. iz Dervente zbog sumnje da je dvije unuke školskog uzrasta dodirivao po intimnim dijelovima tijela i tražio od njih da ga spolno zadovolje, piše Dnevni list.

Izvor blizak istrazi je kazao da nije bilo spolnog odnosa između djeda i djevojčica.

“Djevojčice nisu sestre, a kod djeda su ponekad znale da dođu u posjetu”, rekao je ovaj izvor.

Prema neslužbenim informacijama osumnjičeni je otprije poznat po činjenju sličnih kaznenih djela. Prema nepotvrđenim informacijama koje su prenijeli i neki mediji on je zbog silovanja proveo u zatvoru osam godina tokom devedesetih.

U Policijskoj upravi Doboj nisu navodili detalje, ali potvrdili su da je S. M. uhapšen zbog sumnje da je počinio kazneno djelo spolno nasilje nad djetetom.

“Ovaj slučaj policiji je prijavljen 5. maja ujutro nakon čega je odmah pokrenuta istraga u cilju utvrđivanja potpunog činjeničnog stanja. Istog dana oko 21 sat otkriven je počinitelj i priveden. Nakon kriminalističke obrade osumnjičeni je uz izvještaj koji ga tereti za spolno nasilje predan u nadležnost Okružnog javnog tužiteljstva Doboj”, saopštili su iz Policijske uprave Doboj ne navodeći više detalja.

U ovoj policijskoj upravi su naglasili da zbog osjetljivosti slučaja i zaštite djece nisu u mogućnosti da iznose detalje i više informacija.

“Istragu policija vodi u suradnji sa Centrom za socijalni rad i obrazovnom ustanovom koju djevojčice pohađaju”, rekli su u PU Doboj.

Saznajemo da je za osumnjičenog S. M. nakon ispitivanja u dobojskom Okružnom tužiteljstvu zatraženo određivanje jednomjesečnog pritvora. Prijedlog je upućen Okružnom sudu u Doboju u kome su nam rekli da će njihova odluka o pritvoru biti poznata danas.

Prema podacima policije broj ovakvih i sličnih kaznenih djela je u prva tri mjeseca ove godine u odnosu na isti period prošle godine smanjen za 72 posto. Registrirani su po jedan slučaj pokušaja silovanja i obljube nad nemoćnom osobom.