Đemo (37) u Živinicama napao dvije policajke

policija fbih
Ilustracija

Opštinski sud Živinice odredio je jednomjesečni pritvor za Đemu Kalajevca (37) iz Živinica zbog sumnje da je počinio krivično djelo napad na službenice policije koje su redovno obavljale službenu radnju.

Postoji sumnja da je Kalajevac 11. oktobra ove godine u Živinicama prvo vrijeđao dvije policajke iz Policijske uprave Živinice u vršenju redovnih poslova kontrole saobraćaja.

Kalajevac je jednu od njih, koja je tražila dokumente i pokušala da legitimiše i njega i vozača u automobilu, dva puta udario vratima automobila u kojem je sjedio na mjestu suvozača.

Nakon toga, istjerao je vozača iz automobila, startovao vozilo i krenuo u pravcu policajki od kojih se jedna uspjela izmaći, dok je drugu, koju je prethodno udario vratima, zakačio prednjim dijelom automobila u koljeno i odbacio je u drugu kolovoznu traku.

Na mjesto događaja došla su dva policajca iz Živinica, a Kalajevac se vratio i počeo vrijeđati i njih, ali su ga uhapsili, saopšteno je danas iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Nakon kriminalističke obrade, Kalajevac je uz izvješaj predat u nadležnost Tužilaštva.

Tužilac je ispitao osumnjičenog i naredio istragu.