Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tragedija u Zenici

Djevojčica pala s balkona i preminula

zenica mjesto tragedije

Ovu informaciju potvrdili su iz Ministarstvu unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona

Sinoć je oko ponoći s balkona Javne ustanove “Dom porodica” u Zenici pala s drugog sprata 16-godišnja štićenica ove ustanove.

Ovu informaciju potvrdili su iz Ministarstvu unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

– Sinoć u 12 sati i pet minuta nakon ponoći Ministarstvu unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona prijavljeno je da je maloljetna djevojčica pala sa balkona, te da je smrtno stradala. Izvršen je uviđaj pod nadzorom tužioca i naložena je obdukcija – kazali su iz Operativnog centra MUP-a ZDK.

Za sada nisu jasne detaljne okolnosti koje su dovele do ovog tragičnog događaja u kojem je život izgubila maloljetna djevojčica, a uposlenici i štićenici doma za nezbrinutu djecu u šoku, kao i mještani okolnih zgrada.

-Riječ je o djevojčici, starijoj maloljetnici od 16 godina. Događaj se desio negdje oko ponoći pala je s drugog sprata, a uviđaj je trajao do iza četiri sata ujutro. Još čekamo policijski izvještaj, a mi smo fokusirani na rad sa srodnicima, kojih također ima u Domu- kaže direktorica te ustanove Draženka Subašić.

Ona ističe da nastoje pružiti psihološku pomoć i podršku, da prevaziđu traumu, i ostalim štićenicima, kojih ima 85, ali i zaposlenicima, koji su šokirani događajem.

Štićenici ove ustanove u ljetnim danima vrijeme su provodili na balkonu.