Djevojčice poginule nakon svog prvog noćnog izlaska

tragedija

Zbog smrti Sare J. (15) i Sare P. (15), koje su poginule u teškoj sapbraćajnoj nesreći u noći na nedjelju, načelnik općine Čaglin Dalibor Bardač proglasio je Dan žalosti za 31. augusta.

Djevojčicama, kako javlja 24sata.hr, od mještana sela Milanlug i Čaglin, gdje su živjele, subotnji odlazak u grad bilo je ujedno prvi put da su otišle u noćni izlazak. Sa sobom su ih poveli sestra Sare J., Matea (20), i njen dečko Tomislav B. (22).

– Djevojčice su često spavale jedna kod druge, a pogotovo sad na školskim praznicima, kad su svaki slobodan trenutak provodile zajedno. Sara P. te kobne subote molila je roditelje da je puste da izađe s prijateljicom i njenom sestrom. Rekla je da će nakon grada prespavati kod nje kao mnogo puta ranije. Na kraju su joj udovoljili i pustili je da ide s njima. Porodica je shrvana. Najteže je majci. Svi suosjećamo s njima – u jednom dahu pričaju nam mještani Milanluga, u kojem još ne mogu vjerovati da vesela i nasmijana Sara, kakva je uvijek bila, više nije s njima.

Kako kažu, djevojkama su roditelji nedavno kupili udžbenike i pribor za novu školsku godinu i obje su se veselile druženju s kolegama.

Voljele su školu i bile odlične učenice. U slobodno vrijeme obožavale su vožnje biciklom, odlaske u prirodu, a voljele su ples i odbojku.

U kobnoj saobraćajnoj nesreći u kojoj je Tomislav B. (22) s 1,35 promila alkohola izletio Volkswagen Passatom s ceste i zabio se u betonski stup javne rasvjete djevojke su ispale iz vozila i poginule na mjestu.

Nikome u njihovim rodnim selima nije jasno zbog čega je Tomislav, koji inače, kako tvrde, ne pije, sjeo pijan za volan.

– Stvarno se radi o predobrom i marljivom dečku iz susjednog sela Ruševo. Obožavao je malenu Saru J. jer je s njenom sestrom već više godina u vezi. U njenoj porodici vole ga od prvog trena. Njemu je zasigurno najteže, kao i Matei. Molimo se za sve njih – kažu mještani u općini Čaglin. U samom Čaglinu i rodnoj ulici Sare P. gotovo niko nema snage za razgovor.