Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Djevojka iz Bijeljine prijavila silovanje, ljekari utvrdili da ne govori istinu

silovanje

Službenici Policijske uprave Bijeljina primili su 29. septembra prijavu od 34-godišnje djevojke iz Bijeljine da su je u prethodna dva dana silovala dvojica muškaraca.

Međutim, istragom je utvrđeno da se redi o lažnoj prijavi, te će policija protiv 34-godišnjakinje nadležnom tužilaštvu biti dostavljen izvještaj zbog sumnje da je počinila krivično djelo lažno prijavljivanje krivičnog djela, saopćeno je danas iz PU Bijeljina.

– Po zaprimljenoj prijavi odmah su postupili policijski službenici, kao i ekipa Hitne pomoći, koji su djevojku prevezi u Medicinski centar radi ukazivanja ljekarske pomoći. Prilkom ljekarskih pregleda konstatovano je da nema vidljivih povreda niti tragova koji ukazuju na to da je djevojka silovana, a tokom kriminalističke obrade nad tridesetčetverogodišnjom djevojkom utvrđeno je da je lažno prijavila silovanje, naveli su iz policije te upozorili da je “svako lažno prijavljivanje krivičnog djela krivično djelo i zamolili građane da na ovakav način ne zloupotrebljavaju subjekte koji postupaju po ovakvim i sličnim prijavama”.