Crna hronika

mup hnk

Djevojka pobjegla od policije kroz prozor, drogu bacila ispod saksije

10/03/2022
Foto: Ilustracija

U stanu su zatečeni korisnica stana A.M. (2002.), M.P. (1998.) i N.D. (2003). Patrola policije je došla do saznanja da je A.M. prije dolaska patrole izašla kroz prozor stana te odbacila drogu koju je patrola pronašla ispod saksije na stolici u dvorištu

Nakon saznanja da se u jednom stanu u Mostaru prodaje droga, policijska patrola pronašla je drogu ispod saksije u dvorištu koju je prije bijega kroz prozor odbacila A.M. (2002.), izvijestili su u četvrtak iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Kako se navodi u policijskom izvještaju, u četvrtak oko 1 sat, patrola policije PS Mostar Centar je u Ul. A. Buća legitimirala osobu M.B. koji je tom prigodom dobrovoljno predala prozirnu pvc vrećicu sa sadržajem suhe zeljaste tvari. Daljnjim operativnim radom policija je došla do saznanja da se u jednom stanu u Ul. BNR prodaje droga.

– Dolaskom na navedenu adresu u stanu su zatečeni korisnica stana A.M. (2002.), M.P. (1998.) i N.D. (2003). Patrola policije je došla do saznanja da je A.M. prije dolaska patrole izašla kroz prozor stana te odbacila drogu koju je patrola pronašla ispod saksije na stolici u dvorištu. Radi se o plastičnoj kutiji s većom količinom prozirnih pvc vrećica za koje se sumnja da sadrže drogu – kaže se u izvještaju.

O svemu su izvješteni dežurni tužilac i krim. policija, a lice mjesta je osigurano do vršenja uviđaja. Osobi M.B. je izdat prekršajni nalog, a ostale tri osobe su lišene slobode.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.