Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

DNK analiza utvrdit će kako su bebe kod Doboja ubijene

Trostruko ubistvo u Doboju (2)
Foto: Nezavisne novine

Patolog Ljubomir Curkić rekao je Srni da su danas pregledana dva ekshumirana skeleta, za koja se pretpostavlja da su novorođenčad koje je usmrtila žena čiji su inicijali V.B. iz Trnjana kod Doboja.

Prema njegovim riječima, identitet beba treba da bude potvrđen DNK analizom.

Curkić je naveo da su pregledana dva kompletna skeleta bez mekih tkiva, na kojima nisu uočeni tragovi povreda, ali se ne može isključiti mogućnost da je smrt nastupila gušenjem.

Riječ je o skeletima dvije bebe za koje se pretpostavlja da ih je usmrtila V.B, a koje je rodila njena nedovoljno duševno razvijena kćerka čiji su inicijali S.B.

Kćerka je osumnjičena da je usmrtila treće novorođenče, koje nije pronađeno, zbog čega je protiv nje dobojski Centar javne bezbjednosti Okružnom tužilaštvo Doboj podnio izvještaj zbog krivičnog djela ubistvo djeteta pri porođaju.

Sudija za prethodni postupak odredio je pritvor za V.B, kao i za još tri lica čiji su inicijali J.V, C.Ž. i B.R. koji su osumnjičeni za obljubu nemoćnog lica.

Dosadašnjom istragom policije V.B. je osumnjičena da je u septembru 2011. godine, nakon što je u porodičnoj kući pomogla nedovoljno duševno razvijenoj kćerki S.B. pri porođaju, ubila živorođeno dijete, čije je tijelo bacila u šipražje na njivi u blizini porodične kuće.

Za nju postoji osnov sumnje da je i u julu 2013. godine, nakon što je u štali pomagla kćerki pri porođaju, ubila živorođeno dijete, čije je tijelo bacila u šipražje na njivi u blizini porodične kuće, saopšteno je iz dobojskog CJB.

Istražnim radnjama utvrđeno je da je tada punoljetna S.B. u aprilu 2015. godine rodila živo novorođenče, za koje postoji osnov sumnje da ga je nakon porođaja ubila.

Muškarac V.J. osumnjičen je da je sa oštećenom stupio u polni odnos u decembru 2010. godine, Ž.C. u oktobru 2012. godine, R.B. u julu 2014. godine, nakon čega su nastupile trudnoće S.B.