Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Osnovni sud u Banjoj Luci

Dobio šest godina zatvora jer je nožem izbo tri osobe

Banja Luka: Počelo je suđenje Aleksandru Džombiću, bivšem premijeru Republike Srpske
17.03.2022., Okruzni sud u Banjaluci, Banjaluka (BiH) – Sudjenje bivsem premijeru Republike Srpske Aleksandru Dzombicu pocelo je danas pred Okruznom sudom u Banjaluci. Bivsi premijer RS optuzen je za zloupotrebu sluzbenog polozaja ili ovlascenja, a u vezi sa nezakonitom dodjelom kredita Investiciono-razvojne banke RS pravnom licu Energolinija d.o.o. Zvornik 2012. godine u iznosu od 19,4 milijuna KM. Na rocistu 21. veljace ove godine Dzombic se izjasnio da nije kriv. Photo: Dejan Rakita/PIXSELL

Antonić je ranije u banjalučkom Okružnom sudu bio osuđen na dvije i po godine robije, ali je ova presuda ukinuta pa je Osnovni sud donio novu nepravosnažnu presudu

Dario Antonić iz Banjaluke osuđen je na šest godina zatvora u Osnovnom sudu u Banjaluci zbog nanošenja teških povreda trojici muškaraca i pokušaja nanošenja teških povreda jednoj osobi, pišu Nezavisne novine.

On je ovom nepravosnažnom presudom osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora jer je 31. decembra 2003. godine nožem nanio tešku tjelesnu povredu Borisu I., kojeg je 15 minuta iza ponoći ubo nožem u stomak, pa napao Gorana B., koji se sapleo i pao, te se od noža zaštitio rukom.

Takođe i zato što je 3. aprila 2004. godine u blizini Ekonomske škole u Banjaluci sa grupom muškaraca učestvovao u tuči sa drugom grupom, a tada je Ranka K. udario pivskom flašom po glavi i više puta ubo nožem “švajcarac”, a potom istim nožem ubo Milana J.

Kako nam je potvrđeno, Antonić je bio nedostupan pravosudnim organima Republike Srpske sve do 18. februara 2021. godine, kada je optuženi isporučen u Bosnu i Hercegovinu iz Sjedinjenih Američkih Država, gdje živi.

Napad u kojem je teško povrijeđen Boris I. desio se oko 15 minuta iza ponoći kada su on i napadnuti Goran B. jeli sendviče na platou Tržnice, a optuženi Antonić se tada verbalno sukobio s njima.

Potom je Borisu I. nanio ubodnu ranu desne strane grudnog koša i stomaka te je došlo do oštećenja jetre.

Drugi napad desio se godinu dana kasnije kada je optuženi s trojicom mladića koji su ranije osuđeni konzumirao alkohol te su galamili u blizini kafića “Bard”.

Kada ih je Ranko K. upozorio da ne galame, Antonić je izvadio “švajcarac”, kojim ga je izbo, pa je dobio povrede opasne po život.

Potom je istim nožem u stomak ubo Milana J., koji je takođe zadobio povredu opasnu po život.

Antonić je ranije u banjalučkom Okružnom sudu bio osuđen na dvije i po godine robije, ali je ova presuda ukinuta pa je Osnovni sud donio novu nepravosnažnu presudu.

Po ocjeni Osnovnog suda Banjaluka, jedinstvena kazna od šest godina adekvatno će uticati na optuženog.