Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dobojska policija nakon devet godina riješila slučaj dvostrukog ubistva

policija rs

Dobojska policija razotkrila je razbojništvo iz 2007. godine, u kojoj su dvije osobe izgubile život, javljaju Nezavisne novine.

Kako je rekao Dragan Prodanović, načelnik CJB Doboja, policija je utvrdila da je prijavljeno krivično djelo nad bračnim parom u Ostružnjoj Donjoj kod Doboja fingirano u cilju prikrivanja drugog krivičnog djela.

Naime, policiji je 23. novembra 2007. godine oko dva sata prijavljeno da je u pomenutom mjestu izvršeno razbojništvo u porodičnoj kući nad tada sedamdesetdvogodišnjakom M.K. i njegovom godinu starijom nevjenčanom suprugom D.Š. Od posljedica povreda M.K. je preminuo, dok je D.Š. od posljedica povreda umrla 5. decembra u Univerzitetsko kliničkom centru RS u Banjoj Luci.

Kako je objasnio Prodanović, uviđajem koji je vodio dežurni tužilac dobojskog Okružnog tužilaštva, utvrđeno je da je podesnim predmetom razbijen prozor i razvaljena roletna u sobi u kojoj su spavali supružnici, te da su im povrede nanesene tupim predmetom.

“Istragom i saslušanjem svjedoka uočene su nelogičnosti i kontradiktornosti, koje su dovele u sumnju prijavljeno djelo”, rekao je prvi čovjek dobojske policije.

Kako je dodao nakon vještačenja i analiza utvrđeno je da je prozor razbijen sa unutrašnje strane, te da povrede na tijelima nastradalih i drugi tragovi ne ukazuju da je na mjestu zločina bila treće osoba.

“Supružnici su nakon međusobne svađe jedno drugim tvrdim predmetom nanijeli smrtne povrede. Nakon izvršenog krivičnog djela D.Š. je uz pomoć svog, sada preminulog brata, u jutarajim satima 23. novembra 2007. godine neposredno nakon izvršenja krivičnog djela izmjenila lice mjesta u cilju prekrivanja stanja i fingirala navodno počinjeno krivično djelo na njihovu štetu”, objasnio je Prodanović.

CJB Doboj danas je, kako je dodao Prodanović, podnio izvještaj dobojskom Okružnom tužilaštvu o preduzetim mjerama i radnjama u ovom slučaju.