tragična sudbina

Došao kući iz Slovačke i poginuo u eksploziji: “Da je ostao sjediti ništa mu ne bi bilo”

pumpa

Zoran Avramović radio je u Slovačkoj i došao je prije nekoliko dana, na Nikoljdan da u zavičaju provede odmor tokom praznika i poslije Božića se vrati na posao

Zoran Avramović (49) iz Jarebica kod Loznice poginuo je od eksplozije gasa na benzinskoj pumpi koja se dogodila jučer oko 10.40 sati na benzinskoj pumpi ’’Nešković’’, nedaleko od graničnog prelaza Trbušnica između Srbije i BiH.

Kako je potvrdio njegov ujak Milenko Petrović, nesretni čovjek radio je u Slovačkoj i došao je prije nekoliko dana, na Nikoljdan da u zavičaju provede odmor tokom praznika i poslije Božića se vrati na posao.

– Zoran je prešao most na Šepku da natoči gorivo i to je učinio na prvoj benzinskoj pumpi, čim se prođe granični prelaz ka RS. Umjesto da se vrati nazad vidio je da se nešto dimi i krenuo ka drugoj pumpi. Ljudi su iz tog pravca bježali, a on je prišao da vidi šta je, možda je mislio da može da pomogne, ko zna. Uglavnom, izašao je iz kola i krenuo još nešto više od dvadesetak metara kada je eksplodiralo i nije mu bilo spasa. Da je ostao da sjedi u svojom ‘’zafiri’’ ne bi ništa ni bilo, samo mu je staklo puklo na kolima, ništa više. Juče je bio kod mene, ko je mogao pretpostaviti šta će da se desi. Sudbina, šta li je, ode po gorivo u BiH i ne vrati se kući. Strašno, ode tako mlad čovjek – kaže Petrović za Kurir.

Avramović je, kaže njegov ujak, bio poljoprivrednik, a otišao je u Slovačku gdje se zaposlio u fabrici automobila. Umjesto da se tokom praznika odmori u svom selu nastradao je u današnjoj nesreći.

Inače, iz PU Zvornik je tokom dana potvrđeno da je u eksploziji poginula jedna, a povrijeđeno više osoba, dok je iz zvorničke Bolnice saopšteno da je u ovoj ustanovi zbrinuto sedam pacijenata, od toga pet lakše povređeno dok je dvoje upućeno na dalje zbrinjavanje u Banjaluku i Tuzlu.

Jedna ženska osoba, sa povredom glave, zbrinuta je na hirurgiji u Opštoj bolnici Loznica.