Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

akcija teatar

Drama ispred Tužilaštva u Doboju: “Ne snimajte, razbiću vam kamere”

doboj (1)

Anđelko Milićević, Milan Mitrović, te Kristijan Majstorović (23) uhapšeni su u akciji “Teatar” koju su sproveli pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS i Policijske uprave Doboj

Prava drama se odvijala danas ispred Okružnog javnog tužilaštva Doboj gdje članovi porodice trojice uhapšenih mladića u akciji “Teatar” nisu mogli da savladaju emocije, pa je bilo suza, dozivanja tokom privođenja, ali i nastraja na predstavnike medija u kojim umalo nisu nastradale kamere.

“Mogu li nešto da mu kažem? Anđelkooo”, zavapila je plačući sestra Anđelka Milićevića (27), poznatijeg kao Žico, kojeg su pripadnici Jedinice za podršku Policijske uprave Doboj sproveli u prostorije Tužilaštva.

Njoj se nije svidjelo što su snimatelji radili svoj posao, pa je nasrnula na njih i doviknula:

“Ne možete ovo snimati, ne snimajte, razbiću vam kamere”, a zatim je prvo zgrabila kameru RTV Doboj, potom i TV BN.

Snimatelji su sačuvali svoje kamere čitave, a dok je trajao njen nasrtaj, starija žena, za koju nam je na licu mjesta rečeno da je Anđelkova majka, zovnula ju je imenom Jelena, te je ona prestala sa nasrtajima.

Pripadnik Sudske policije ju je pozvao u službene prostorije, a nakon što je legitimisana, ona se ponovo vratila pred ulaz u Tužilaštvo i tu ostala sve dok nije završeno saslušanje trojice uhapšenih.

U potrazi za sinom Milanom Mitrovićem (33) na vrata ove pravosudne institucije je zakucala i njegova majka, koja je jedva stajala na nogama, te drhtavim glasom policajca pitala:

“Je li moj sin ovdje?”

Iako joj je pripadnik Policijske stanice Doboj 1 sugerisao da ide kući i da sačeka da joj se obrati neko iz Tužilaštva, ona je ostala da stoji ispred i pokrivši lice rukama počela da plače, te pred prisutnima otvorila dušu.

“Imao je sve, sve što mu je trebalo. Ja sam se borila da ima. Imao je dobro društvo”, rekla je uplakana majka Milana Mitrovića.

Anđelko Milićević, Milan Mitrović, te Kristijan Majstorović (23) uhapšeni su u akciji “Teatar” koju su sproveli pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS i Policijske uprave Doboj, a pod nadzorom dobojskog Okružnog javnog tužilaštva.

Mitrovića i Majstorovića terete za preprodaju droge, dok Milićevića osim za to djelo sumnjiče i za dilovanje eksploziva.

Tokom akcije koja je, saznajemo, pokrenuta početkom marta, oduzeto je 3,3 kilograma skanka, 1,1 kilogram spida, stotinu grama kokaina i dva kilograma eksploziva, te novac raznih valuta.

Trojac je, kako saznajemo, kao uigran tim mjesecima na širem području Doboja preprodavao drogu, ali do utorka ujutru, kada su uhapšeni, ostali su ispod radara ovdašnje policije.

“Ne možemo reći da su nam poznati odranije. Nismo ih imali u evidencijama”, kazao je Žarko Panić, načelnik Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Doboj.

Mozak operacije je navodno Anđelko Milićević, koji je, saznajemo, nekada radio kao vozač u Službi hitne pomoći dobojskog Doma zdravlja, zatim u “Preslici”, a bio je i dio nekadašnjeg podmlatka SDS-a.

Kristijan Majstorović je radio kao konobar u jednom ugostiteljskom objektu u centru grada, ironično, stotinak metara udaljenom od pravosudnih institucija u kojima je juče završio.