Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Drama u Pofalićima, žena umalo pala sa 12. sprata stambene zgrade

Pokušaj samoubistva u Pofalićima
FOTO I. Kralj / Fokus.ba

U sarajevskom naselju Pofalići posljednjih pola sata odvijala se prava drama. Naime, prema prvim informacijama sa terena starija ženska osoba pokušala je izvršiti saomubistvo, skokom sa 12 sprata stambene zgrade.

Operativnom centru MUP-a KS slučaj je prijavljen oko 16 sati, a na mjesto događaja su upućene policijske ekipe, Hitna pomoć i vatrogasci.

Vatrogasci su odmah napuhali balon ispod mjesta gdje bi nesretna žena mogla pasti.

Žena se nalazila na 12. spratu stambene zgrade, a vatrogasci su je uspjeli spasiti. Odmah nakon što je spašena nesretna starica je predata osbolju Hitne pomoći.

Nakon incidenta oglasio se MUP KS i demantirao da se radilo o pokušaju saomubistva.

U saopćenju se ističe kako su ih o ženi koja visi na balkonu zgrade u ulici Hamdije Ćemerlića 31 obavijestili građani nešto prije 16 sati.

“U nesporednoj blizini zgrade nalazili su se policijski službenici PS Novo Sarajevo koji su brzom intervencijom ušli u stan te pristupili spašavanju starije ženske osobe. Uporedo s njihovom aktivnošću pozvani su i pripadnici PVB Kantona Sarajevo koji su veoma brzo stigli na lice mjesta te zajedno sa policijskim službenicima spasili od pada A.Đ. rođenu 1938. godine iz Sarajeva. U razgovoru sa sestrom pomenute osobe, saznali smo da je A.Đ. obavljala neke poslove na balkonu i da je u jednom momentu izgubila ravnotežu i prevrnula se preko ograde balkona”, stoji u saopćenju.

“Zahvaljujemo građanima koji su nas pravovremeno obavijestili o opasnoj situaciji u kojoj se našla A.Đ., što je veoma bitno doprinijelo njenom spašavanju”, poručuju iz MUP-a KS.