Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Državljani BiH pokušali ubiti policajce: Sjekli ih, tukli i pucali prema njima

policajac (1)2222

Dvojica muškaraca Vlatko Tojagić (39) i Bojan Pavlović (29), iz Sremske Mitrovice, koja posjeduju državljanstva BiH i Srbije, uhapšena su prije tri dana u Banjoj Luci zbog pokušaja ubistva policajca i komandira u KPZ „Sremska Mitrovica“, saznaje Blic.

Prema saznanjima Blica, dvojica su uhapšena nakon što je srbijanska policija raspisala potjernicu za njima zbog pokušaja ubistva policajca Vladimira Nedeljkovića i Miroslava Manjoša, komandira u KPZ „Sremska Mitrovica“ u kafiću „Palata“ u Sremskoj Mitrovici, sredinom decembra prošle godine.

Sumnja se da su uhapšeni Tojagić i Pavlović bili inicijatori batinanja ove dvojice muškaraca, i da su ih sa još nekoliko njih tukli, sjekli, ali i pucali u njihovom pravcu.

– Pavlović je, navodno, bez ikakvog povoda počeo da provocira policajca Nedeljkovića. Zatim se u priču umiješao Vlatko Tojagić i nakon kraće rasprave, navodno, prvi udario policajca Nedeljkovića. Odmah su im u pomoć priskočili saučesnici i nastao je opšti haos – priča izvor.

Vladimir Nedeljković je jedan od policajaca koji je brutalno pretučen

Tojagić je odranije poznat policiji zbog nasilničkog ponašanja, nanošenja teških tjelesnih povreda, a bio je umiješan i u poslove s drogom.

Prema riječima izvora Blica, za njim je potjernica bila raspisana, osim za djelo teško ubistvo u pokušaju, i za ugrožavanje sigurnosti i nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Bojan Pavlović

On i Pavlović su odmah nakon incidenta pobjegli u BiH

Operativnim radom sremskomitrovačke i banjalučke policije ova dvojica nasilnika uhapšena su prekjučer, asumnja se da su vinovnici i nekoliko teških krađa na području Banje Luke.

Sa njima su uhapšeni još i M. M. (31) i Z. K. (50) iz Sremske Mitrovice, ali su odmah pušteni.

– U pretresima smo pronašli rukavice, crnu fantomku, baterijske lampe, šrafcigere, čakije, crni ruksak i druge predmete koji se koriste prilikom krivičnih djela – objašnjava Blicov sagovornik iz banjalučke policije.

Vlatko Tojagić

Tojagić i Pavlović su poslije ispitivanja predati u nadležnost Suda BiH, dok su druga dvojica posle saslušanja puštena na slobodu.

Do zaključenja ovog broja Sud BiH nije donio odluku da li će Tojagića i Pavlovića izručiti Srbiji. Kako se saznaje, najvjerovatnije do toga neće doći jer posjeduju dvojno državljanstvo.