Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vozio je brže od 250 km/h

Državljanin BiH s djetetom u autu bježao presretaču pa se zabio u ogradu

prometna A3 (1)

Prilikom disperzije krhotina nastalih u saobraćajnoj nesreći oštećen je i presretač

U saobraćajnoj nesreći koja se u subotu popodne dogodila na autocesti Zagreb – Lipovac lakše su ozlijeđeni vozač Mercedesa s njemačkim registracijama i dijete koje se nalazilo u automobilu.

Vozaču je naplaćena novčana kazna od 15.000 kuna te izrečena zaštitna mjera zabrane korištenja inostrane vozačke dozvole u Hrvatskoj u trajanju od tri mjeseca.

Kako navodi policija, u subotu u 14:45 38-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine upravljao je automobilom Mercedes njemačkih registracijskih oznaka krećući se lijevom prometnom trakom autoceste te je, iako je desna prometna traka bila slobodna, davanjem svjetlosnih i zvučnih signala požurivao vozilo ispred sebe. Međutim, vozilo koje je požurivao je bio – policijski presretač.

Nakon što je obišao policijsko vozilo, policajci su utvrdili da se kretao brzinom od 250 km/h te su, upotrebom svjetlosnih i zvučnih signala iz službenog vozila, vozaču dali jasan i nedvojben znak da se zaustavi. Umjesto zaustavljanja, vozač je naglo povećao brzinu te zbog nepropisnog kretanja vozila i nedopuštene brzine prilikom prelaska u prometnu traku za odvajanje u smjeru čvora Županja izgubio nazor nad automobilom i udario u prometnu opremu i ploču te zaštitnu ogradu, javlja PU vukovarsko-srijemska.

U saobraćajnoj nesreći vozač i dijete lakše su ozlijeđeni, što je utvrđeno u OŽB Vinkovci. Prilikom disperzije krhotina nastalih u saobraćajnoj nesreći oštećen je i presretač.

Zbog počinjenih prekršaja vozaču je izdan prekršajni nalog, kojim je izrečena i naplaćena novčana kazna od 15.000 kuna te zaštitna mjera zabrane korištenja inostrane vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od tri mjeseca.