Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nesreća u hrvatskoj

Državljanin BiH se kamionom zabio u automobil, poginulo dijete, troje povrijeđenih

sudar hrvatska – pixsell (2)
06.09.2021., Brinje - U teskoj prometnoj nesreci na autocesti A1 kod cvorista Brinje smrtno je stradalo dijete. Photo: Dino Stanin/PIXSELL

Vozač teretnog vozila je uhapšen te se nad njim provodi kriminalističko istraživanje”

Jučer nešto prije 15:30 na autocesti A1 nedaleko od Brinja (Hrvatska) dogodila se teška nesreća u kojoj je poginulo dijete.

Dijete je, kako javlja Index, na mjestu preminulo, a još jedno dijete i roditelji hitno su prebačeni u bolnicu u Ogulin.

Kako su Hini rekli u bolnici, povrijeđeni se obrađuju na hitnom prijemu i očekuje se da će ih primiti na Odjel hirurgije.

U teškom su sudaru sudjelovali kamion bosanskohercegovačkih registracijskih oznaka i automobil poljskih registracijskih oznaka u kojem je bila stradala porodica.

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Policija je jutros objavila nove informacije o nesreći.

“Jučer u 15,28 sati na autocesti A-1 u visini mjesta Brinje, u smjeru Zagreba, dogodila se saobraćajna nesreća sa smrtno stradalom osobom.

Nesreća se dogodila kada je 47-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine upravljao teretnim vozilom nacionalnih oznaka Bosne i Hercegovine i iz za sada neutvrđenog razloga prednjim dijelom teretnog vozila udario u stražnji dio automobila poljskih nacionalnih oznaka kojim je ispred teretnog vozila upravljao 38-godišnji poljski državljanin”, piše policija.

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

“Uslijed zadobivenih ozljeda na mjestu događaja preminulo je 11-godišnje dijete, putnik u automobilu. Vozač automobila teško je povrijeđen, dok su 40-godišnjakinja i 3-godišnje dijete, također putnici iz osobnog automobila lakše povrijeđeni.

Vozač teretnog vozila je uhapšen te se nad njim provodi kriminalističko istraživanje”, objavila je policija.