Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Crna hronika

Državljanin BiH uhapšen zbog ilegalnog prijevoza osmero Turaka

12/10/2016

Na graničnom prijelazu Republike Hrvatske s BiH u Maljevcu uhapšen je 24-godišnji bosanskohercegovački državljanin, koji je automobilom pokušao u Hrvatsku ilegalno prevesti osmero turskih migranata od kojih četvero djece, a koji su potom u Hrvatskoj zatražili azil.

Karlovačka policija u srijedu je izvijestila kako 24-godišnjaka sumnjiči za kazneno djelo protuzakonitog ulaska, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, javlja Hina.

Policajci su ga zaustavili još u nedjelju prijepodne u Maljevcu te u njegovu automobilu bosanskohercegovačkih registracija uočili još osam osoba, za koje je kasnije utvrđeno da su turski državljani. Riječ je o četiri odrasle osobe u dobi od 21 do 34 godine te četvero djece, koje je 24-godišnjak za novac trebao prevesti do Karlovca.

“Državljanin Bosne i Hercegovine je zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ‘protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici EU ili potpisnici Schengenskog sporazuma, uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku PU karlovačke, a potom je doveden i na Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu”, navodi karlovačka policija u saopštenju.

Komentari