Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Služba za poslove sa strancima

Državljanin Turske nakon pokušaja ubistva protjeran iz BiH

sluzaba za poslove sa strancima

Pomenutom licu 3. marta izrečena je mjera protjerivanja sa zabranom ulaska i boravka na teritoriju Bosne i Hercegovine na period od 5 godina, te je nakon odslužene kazne preuzet od strane Službe i smješten pod nadzor u Imigracioni centar

U pratnji službenika obezbjeđenja Službe za poslove sa strancima 23. marta udaljeno je sa teritorije Bosne i Hercegovine lice A.S., državljanin Turske i vraćeno u matičnu zemlju.

Imenovani je izdržavao kaznu zatvora u Kazneno popravnom zavodu Bihać u trajanju od tri godine i šest mjeseci po presudi Kantonalnog suda Bihać, zbog počinjenog krivičnog djela „Ubistvo u pokušaju“ a i ranije je osuđivan u svojoj matičnoj zemlji.

Pomenutom licu 3. marta izrečena je mjera protjerivanja sa zabranom ulaska i boravka na teritoriju Bosne i Hercegovine na period od 5 godina, te je nakon odslužene kazne preuzet od strane Službe i smješten pod nadzor u Imigracioni centar.

Služba za poslove sa strancima će i u narednom periodu svojim operativnim djelovanjem davati puni doprinos bezbjednosti BiH.