Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dva muškraca pokušala oteti ženu u Sarajevu, njene vapaje čuli građani

policija-sarajevo-noc
Ilustracija

Od strane građana sinoć oko 20 sati sarajevska policija je obaviještena da u ulici Paljevska, općina Novi Grad Sarajevo, pored nadvožnjaka, iz putničkog motornog vozila “Mercedes”, nepoznata ženska osoba traži pomoć.

Izlaskom na lice mjesta, policijski službenici su zatekli navedeno vozilo u kojem su se nalazili M.J., rođen 1993. godine u Goraždu, nastanjen u Sarajevu, L.A., rođena 1978. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena i M.S., rođen 1977. godine u Goraždu, nastanjen u Sarajevu, saopšteno je iz policije.

U obavljenom intervjuu L.A. je izjavila da su je istog dana oko 19:30 sati u ulici Briješće, općina Novi Grad Sarajevo, M.J. i M.S. nasilno uveli u vozilo, upućivali prijetnje i upotrebom fizičke snage nanijeli povrede.

Povrijeđenoj je ljekarska pomoć ukazana u KCU u Sarajevu, gdje su od strane ljekara konstatovane lakše tjelesne povrede.

M.J. i M.S. lišeni su slobode, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela nasilničko ponašanje i protivpravno lišenje slobode.

O ovom slučaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenih krivičnih djela.