Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

potraga u toku

Dva osuđenika pobjegla iz zatvora u Ustikolini, pretpostavlja se da bježe prema Sarajevu

ustikolina zatvor (1)

Za sada nije poznato je li bijeg bio dogovoren i jesu li bjegunci imali pomagača, koji ih je, eventualno, čekao u automobilu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Bosanskopodrinjskog kantona Goražde pokušavaju locirati dvojicu odbjeglih zatvorenika iz ustikoljanskog odjeljenja poluotvorenog tipa KPZ-a Sarajevo, piše Dnevni avaz.

Poziv za pomoć i oprez uputili su i drugim policijskim agencijama. Oni su u petak oko 19.55 sati iskoristili trenutak kada su stražari, nakon pada, pritekli u pomoć jednom od zatvorenika, te preskočili ogradu koja je još u izgradnji. Kako saznajemo, radi se o Denisu Dž., koji je izdržavao kaznu zbog tuče i nasilničkog ponašanja, te Jusufu O., migrantu porijeklom iz Alžira, koji je osuđen zbog krađe.

Prema riječima šefa Sektora kriminalističke policije i vršioca dužnosti komesara policije BPK Saladina Pleha, odmah po prijavi bijega, obaviještene su sve policijske agencije u susjedstvu – PU Foča, Novo Goražde, Rogatica, kao i MUP KS.

– Pripadnici MUP-a BPK pregledali su teren od Ustikoline prema Fočanskoj Jabuci, koristili smo Sektor kriminalističke policije, Jedinicu za podršku i dron prilikom tih aktivnosti. Imamo neke informacije koje za sada ne možemo podijeliti s medijima, a ostvarili smo saradnju s kolegama u Sarajevu pa ćemo vidjeti u kojem smjeru će to ići – kazao je Pleh.

Za sada nije poznato je li bijeg bio dogovoren i jesu li bjegunci imali pomagača, koji ih je, eventualno, čekao u automobilu.

Pretpostavlja se da su iz Ustikoline krenuli ka Fočanskoj Jabuci, te dalje prema Sarajevu, ali su pojačane i patrole, kao i kontrola saobraćaja na ulazima u Ustikolinu i Goražde.