Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

UHAPŠEN I MALOLJETNIK

Dva pokušaja ubistva u Sarajevu, uhapšeni počinioci, povrijeđeni prebačeni na KCUS

mup ks hapsdnje (1)

Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, policijski službenici su danas u 12,15 sati, pronašli i lišili slobode osobu B.H., rođen 1999. godine, nastanjenu u Sarajevu i maloljentu osobu, rođenu 2002.godine, nastanjenu u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršioci u pokušaju ubistva

Na području Kantona Sarajevo jučer su zabilježena dva pokušaja ubistva, potvrđeno je iz MUP-a KS.

Jučer, u 19,07 sati, obaviještena je Četvrta PU da je u stanu, u ulici Žrtava fašizma, općina Novi Grad Sarajevo, došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane NN lica. Tom prilikom je povrijeđeno lice T.H., rođen 2001. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, gdje su od strane ljekara konstatovane teške tjelesne povrede, te je na Klinici za torakalnu hirurgiju zadržan na daljem liječenju.

Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, policijski službenici su danas u 12,15 sati, pronašli i lišili slobode osobu B.H., rođen 1999. godine, nastanjenu u Sarajevu i maloljentu osobu, rođenu 2002.godine, nastanjenu u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršioci u pokušaju ubistva.

Sinoć, u 20,30 sati, policijski službenici Treće PU lišili su slobode osobu A.D., rođen 1990. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog sumnje u pokušaj ubistva. Ta je osoba jučer u 16,20 sati, u stanu, ulica Aleja lipa, općina Novo Sarajevo, oštrim predmetom nanijel povrede A.L., rođenom 1988.godine, nastanjenom u Sarajevu.
Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana u UKC u Sarajevu, gdje su od strane ljekara konstatovane teške tjelesne povrede, a na Klinici za abdominalnu hirurgiju zadržan je na daljem liječenju.

Osumnjičeni je lišen slobode i predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.