Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

MUPKS

Dva pravca potrage za Edinom Gačićem

policija gacic

Policija apeluje na građane da ukoliko imaju informaciju gdje Gačić boravi ili posjeduju bilo kakvu informaciju koja bi mogla voditi ka pronalasku osumnjičenog da sve jave Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u saradnji s pripadnicima drugih policijskih i sigurnosnih agencija nastavljaju potragu za odbjeglim Edinom Gačićem, a akcija se danas odvija u dva pravca.

Kako je za N1 potvrđeno iz MUP-a KS, najintenzivnije se radi na prostoru općine Hadžići.

”Potraga je nastavljena, intenzivna je, policijski službenici su na terenu, radi se na području Hadžića, a pravci djelovanja su prema teritoriji Hercegovačko-neretvanskog i Srednjobosanskog kantona”, kazala je za N1 Suvada Kuldija, portparolka Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Edin Gačić osumnjičen je za ubistvo policajca FUP-a, koje se dogodilo nadomak Tarčina u večernjim satima 9. februara. Policija za njim traga od prošle sedmice zbog ubistva kod mjesta Podorašac kod Konjica.

Policija apeluje na građane da ukoliko imaju informaciju gdje Gačić boravi ili posjeduju bilo kakvu informaciju koja bi mogla voditi ka pronalasku osumnjičenog da sve jave Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo.