Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dva puta pokušali ukrasti Golf 7 na Dobrinji, pucali na vlasnika auta

zgrada hitac dobrinja

Da kradljivci vozila postaju sve opasniji, primjer je i događaj koji se prije desetak dana desio u sarajevskom naselju Dobrinja. Automafijaši su u gluho doba noći ispalili rafal na vlasnika parkiranog vozila u ulici Kasima Prohića kod broja 2, koji ih je omeo u krađi.

Hici su se odbijali od fasadu zgrade i prava je sreća da niko od stanara nije povrijeđen.

Komšije vlasnika vozila su nam ispričale da je porodici jedan hitac uletio i u stan.

– Bilo je to oko tri u noći. Sjećam se toga, jer me je probudio rafal. Pucali su na komšiju s drugog sprata, kojem su pokušali ukrasti automobil. Mislim da je u pitanju Golf 7 – kazala je za Dnevni avaz jedna od stanarki.

Ispričala je da je vlasnik vozila primijetio nepoznate muškarce kako mu pokušavaju obiti vozilo.

– Izašao je i valjda povikao: “Šta radite”, a oni su pobjegli. Nakon nekog vremena, opet su se vratili da ukradu vozilo, a komšija je ponovo izletio na balkon. Tada su na njega zapucali, jedan metak im je uletio u sobu, sada se to ne vidi, jer su promijenili staklo. Ma, užas jedan! Sreća je da niko nije nastradao. Komšinica koja živi prekoputa, kaže da ih je vidjela kako bježe. Imali su čarape na glavama – ispričala nam je naša sagovornica.

Prema njenim riječima, razbojnici vozilo ipak nisu uspjeli ukrasti, a policija je vrlo brzo stigla. Dvojica policajaca tada su cijelu noć dežurala ispred zgrade za slučaj da se napadači vrate.