Dvije osobe smrtno stradale u dvije saobraćajne nesreće u HNK

saobracajna-mostar

Dvije osobe su smrtno stradale u dvije teške saobraćajne nesreće koje su se dogodile na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, potvrđeno je Dnevnom listu u policiji.

Prva nesreća dogodila se u subotu oko 18 sati na cesti M-6 u mjestu Poprati, općina Stolac. Nesreća se dogodila kada je vozilo Passat kojim je upravljao Senad Ratkušić (1963) sletjelo s ceste. Ratkušić je zadobio teške tjelesne ozljede i vozilom Hitne pomoći odmah je prevezen u Kantonalnu bolnicu “Dr. Safet Mujić” u Mostaru. Nažalost, u 19.45 sati policija je obaviještena iz te zdravstvene ustanove da je vozač Passata od zadobivenih ozljeda preminuo. Uviđaj na mjestu nesreće obavili su pripadnici policije, a o svemu je obaviještena i kantonalna tužiteljica Valerija Tomić.

Druga saobraćajna nesreća dogodila se u noći sa subote na nedjelju oko 3.35 sati u mjestu Gnojnice, južno od Mostara. Do nesreće je došlo kada je vozilo BMW kojim je upravljao Sulejman Golić izletjelo s ceste i potom se prevrnulo. Osim vozača Golića, u vozilu su s njim bili Amil Gaštan (1988) i Admir Berberović. U ovoj saobraćajnoj nesreći od zadobivenih ozljeda je na mjestu preminuo 28-godišnji Gaštan. Vozač je zadobio teške tjelesne ozljede, a Berberović je lakše ozlijeđen.

Policija i ekipa Hitne pomoći brzo su stigli na mjesto nesreće nakon prijave da se dogodila, ali nažalost za 28-godišnjaka liječnici nisu uspjeli ništa uraditi. Zadobio je teške tjelesne ozljede uslijed kojih je smrt nastupila na licu mjesta.

Vozač Golić i Admir Berberović su vozilom Hitne pomoći prevezeni u bolnicu gdje su liječnici kod Golića konstatirali teške tjelesne ozljede, dok je Berberović zadobio lakše. uviđaj na mjestu nesreće obavili su pripadnici saobraćajne policije Policijske stanice za sigurnost saobraćaja. Vozilo je nakon uviđaja prevezeno u krug Policijske uprave Mostar radi vještačenja.