granična policija

Dvije osobe uhapšene pri ulasku u BiH, traženi su po Interpolovim potjernicama

BiH: 12 uhićenih zbog krijumčarenja i preprodaje duhana i morske ribe
Mostar, 1.12.2014.- Jedanaest državljana BiH i jedan Hrvatske, koje se sumnjiči za krijumčarenje i ilegalnu prodaju duhana i morske ribe između BiH i Hrvatske, uhićeni su u akciji Granične policije Bosne i Hercegovine koja je u ponedjeljak ujutro izvedena na području triju županija sa sjedištima u Mostaru, Širokom Brijegu i Travniku. Arhivska fotografija od 4.12.2012. godine prikazuje pripadnike Granične policija Bosne i Hercegovine. foto FaH/ Granična policija BiH/ ua

Uhapšena su dva muškarca traženi po potjernicama Interpola Zagreb i Beograd

Pripadnici Jedinice granične policije Bijeljina u srijedu su lišili slobode J.B. (1974.), državljanina Republike Srbije.

Graničnim provjerama utvrđeno je da je Interpol Zagreb za njim raspisao potjernicu zbog kaznenog djela “ubistvo bez predumišljaja”, saopćeno je u četvrtak iz Granične policije BiH.

Kontroliran je na ulasku u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Popovi i predat je službenicima Sudske policije Suda BiH.

Dan ranije, prilikom ulaska u BiH na prijelazu Osoje lišen je slobode Ž.D. (1959.). Provjerama je ustanovljeno da je za ovim državljaninom Republike Hrvatske i BiH, Interpol Beograd raspisao potjernicu zbog kaznenog djela “komercijalne prevare”.

Službenici JGP Gorica, Ž.D. su predali službenicima Sudske policije Suda BiH, stoji u saopćenju.