Crna hronika

FUP

Dvojac iz Sarajeva “iznajmljivao” vikendicu i unaprijed naplaćivao nepostojeću uslugu

26/05/2022
Arhiva/Pixell

Obje osobe su povratnici u vršenju krivičnih djela, dok je za jednom osobom aktivna operativna policijska potraga i centralna sudska potjernica, saopćeno je iz FUP-a

Policijski službenici Federalne uprave policije, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, realizovali su operativno-taktičku akciju zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela prevara.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Sarajevu, policijski službenici Federalne uprave policije su slobode lišili A.B. (1980) i N.S. (1980) nastanjenih u Sarajevu. Izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine koju pomenute osobe koriste, a pronađeni su laptop, mobiteli, sim kartice, certifikati, kao i drugi dokazi koji se mogu dovesti u vezi s izvršenjem ovog krivičnog djela.

Obje osobe su povratnici u vršenju krivičnih djela, dok je za jednom osobom aktivna operativna policijska potraga i centralna sudska potjernica, saopćeno je iz FUP-a.

Navedene osobe se sumnjiče da su određeni vremenski period u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi kreirala korisničke račune na internet stranici olx.ba s ciljem lažnog oglašavanja, a u vezi s iznajmljivanjem vikendice za doček novogodišnjih praznika. Veći broj oštećenih osoba je unaprijed plaćalo nepostojeću uslugu, a pomenute osobe su uplaćeni novac koristila u vlastite potrebe.

Nakon završenog pretresa će biti kriminalistički obrađeni i ispitani na okolnosti koje im se stavljaju na teret, dok će izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti dostavljen Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.