Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nesreća u rmu kakanj

Dvoje od troje povrijeđenih u jami Begići pušteni na kućno liječenje

rudnik-jama

Kod njih  se radi o lakšim povredama pa su upućeni na kućno liječenje, dok je jedan zaposlenik , zbog teže povrede,  zadržan u Kantonalnoj bolnici u Zenici – ističe Zekić

Dva od tri zaposlenika Rudnika mrkog ulja Kakanj (RMU Kakanj), koji su jutros zadobili povrede u nesreći u jami Begići-Bištrani, nakon medicinskog tretmana u Kantonalnoj bolnici Zenica, pušteni su na daljnje kučno liječene – potvrdio je u izjavi za Fenu portparol RMU Kakanj Adib Zekić.

– Kod njih  se radi o lakšim povredama pa su upućeni na kućno liječenje, dok je jedan zaposlenik , zbog teže povrede,  zadržan u Kantonalnoj bolnici u Zenici – ističe Zekić.

U saopćenju za javnost, kojeg je izdao direktor RMU Kakanj Sead Imamović, navedeno je da su povrede zadobili diplomirana inžinjerka mašinstva I.O., diplomirani inžinjer mašinstva A. M te diplomirani inžinjer geologije Š. A. Svi povrijeđeni su, istakao je Imamović, van životne opasnosti, a na mjestu nesreće obavlja se uviđaj pa će podaci o uzrocima nesreće biti poznati po završetku uviđaja nadležnih organa.