Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

MUPHNK

Dvojica iz Jablanice i Mostara glumili policajce pa opljačkali muškarca

policija hnk
Ilustracija

Osumnjičeni se terete da su 17. septembra ove godine izvršili razbojništvo nad ukrajinskim državljaninom u blizini tunela Klin

Odjel kriminalističke policije PU Konjic, radeći na prevenciji i suzbijanju teških kriminalnih djela, lišio je slobode dvije osobe iz Mostara i Jablanice koje su sumnjiče da su, predstavljajući se kao policijski službenici, državljaninu Ukrajine ukrali novac, mobitel te još nekoliko predmeta iz vozila.

Uhapšeni su A.K. (1984.) iz Jablanice, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ‘razbojništvo’ i ‘posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga’ te M.K. (2002.) iz Mostara zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ‘razbojništvo’.

Osumnjičeni se terete da su 17. septembra ove godine izvršili razbojništvo nad ukrajinskim državljaninom u blizini tunela Klin, magistralna cestaM-17, općina Jablanica, izvijestili su iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Dok se ukrajinski državljanin odmarao u svom vozilu, dodaju iz policije, osumnjičeni su se predstavili kao policijski službenici i tom prigodom mu otuđili određen iznos novca, mobitel marke “Xaomi Redmi 13C”, te još predmeta iz vozila.

Pretresom porodične kuće i pratećih objekata osumnjičenog A.K. u Jablanici, pronađena je određena količina praškaste materija koja asocira na opojnu drogu “Speed”, pribor za preradu droge, bankovna krtica Unicredit banke, te predmeti koji potiču iz izvršenog krivičnog djela.

Protiv osumnjičenih bit će podnesen Izvještaj o počinjenom KD nadležnom tužilaštvu.

Nadalje, Odjel kriminalističke policije proveo je kriminalističku obradu nad osobom inicijala D.M. (1990.) iz Sarajeva, koja se tereti da je 22. oktobra 2023. godine u mjestu Bradina, općina Konjic, iz vatrenog oružja “pištolj” pucala na putničko vozilo “Renault Master”, čime je počinila krivično djelo ‘izazivanje opće opasnosti’.

Protiv osumnjičenog bit će podnesen Izvještaj Kantonalnom tužilaštvu Mostar o počinjenom krivičnom djelu ‘izazivanje opće opasnosti’, stoji u policijskom izvještaju.