Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

potvrđeno

Dvojica radnika upala u rijeku Bosnu, u toku potraga

New Project – 2021-11-08T151906.401

Dvojica radnika koji su radili na sigurnosti i obezbjeđenju autocesta, pala su u rijeku Bosnu kada se sa dizalice krana otkačila korpa, javila je TV N1

Na gradilištu Koridora 5C dionice u Topčić Polju kod Zenice, dvojica radnika pala su u rijeku Bosnu. Kako je potvrđeno u Operativnom centru MUP-a ZDK slučaj je prijavljen u 14:13 sati.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko –dobojskog kantona angažiralo je sve snage u potrazi za dvojicom radnika koji su upali u rijeku Bosnu, potvrdila je za Fokus Aldina Alić portparol MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Riječ je o radnicima koji su bili angažirani na izgradnji Koridora 5C u mjestu Topčić Polje.

U MUP-u ZDK-a za sada ne raspolažu detaljima o okolnostima pod kojim je došlo do nesreće u kojoj su dvojica radnika upala u rijeku.

– Potvrđeno je da je došlo do nezgode. Dva radnika su upala u rijeku Bosnu. Sve snage su na terenu, angažovana je specijalna policijska jedinica. Radi se na lociranju radnika i njihovom spašavanju u otežanim uslovima zbog vremenskih neprilika i povećanog vodostaja, ali nadamo se najboljem ishodu – kazala je Alić za Fokus.

-Dobili smo dojavu kompanije A.E. Sigurnost da su dvojica radnika upali u rijeku, nakon čega su se svi ostali radnici dali se u potragu za njima. Voda ih je nosila prema Žepču – kazali su u MUP-u ZDK-a.

U potragu su uključeni i pripadnici Specijalne jedinice MUP-a ZDK-a, Gorske službe spašavanja Žepče i policijske stanice Žepče.

Dvojica radnika koji su radili na sigurnosti i obezbjeđenju autocesta, pala su u rijeku Bosnu kada se sa dizalice krana otkačila korpa, javila je ranije TV N1.