Edin Gačić do u detalj isplanirao zločin, ponio je i hranu

edin-gacic

U policiji se nadaju da ubica nije odmaknuo daleko te pretpostavljaju da se krije u šumama iznad sela

Brojni pripadnici i specijalci Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, uz podršku i saradnju svih policijskih agencija u BiH, i jučer su cijeli dan tragali za opasnim i naoružanim ubicom Edinom Gačićem (44), koji je prekjučer ujutro u Podorašcu kod Konjica ubio Sauda Sultanića (39).

Ovog čestitog čovjeka Gačić je iz potpuno nepoznatog motiva usmrtio sa tri hica iz puške u predjelu prsa, leđa i glave, a potom ga je pet puta izbo nožem.

Sve je to zabilježeno na snimcima vodeonadzora, kao i da se zločinac potom išetao iz trgovine u kojoj je Sultanić, kao jedan od vlasnika, i radio.

Potpuna je misterija u kojem je pravcu opasni ubica otišao, a prema dosadašnjim rezultatima istrage, sve ukazuje na to da je Gačić ovaj zločin pomno isplanirao, piše Dnevni avaz.

U njegovoj kući u selu Brđani, u blizini Podorašca, uz eksploziv ručne izrade, kako saznajemo od izvora bliskog istrazi, pronađena su i dva mobilna telefona.

Postoje sumnje da je koristio još jedan telefon, kao i da je sa sobom ponio hranu. Uz njegovu, pretreseno je još skoro 50 napuštenih kuća u selu, kao i na drugim lokacijama širom konjičke općine.

U policiji se nadaju da ubica nije odmaknuo daleko te pretpostavljaju da se krije u šumama iznad sela.

Dežurni kantonalni tužilac potvrdio nam je jučer da je pretreseno veliko područje. Problem je što se policiji dostavljaju mnoge dezinformacije o tome da je ubica viđen u određenim dijelovima konjičke općine, što dodatno unosi nervozu među građane. Ipak, kako nam je rečeno, provjerava se svaka informacija.