Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Edin Kevac ponovo uhapšen, od poznanika pokušao iznuditi 10.000 eura

hapsenje

Edin Kevac (40), stari znanac policije iz prijedorskog naselja Kozarac, ponovo je uhapšen, a potom i pritvoren zbog iznude.

Policija je utvrdila da je od jednog poznanika pokušao iznuditi 10.000 eura. Pritvoren je i Elvir H. (44), za kojeg je, kako policija sumnja, Kevac pokušao iznuditi ovu svotu.

Klupko se odmotalo nakon što se policiji obratio muškarac iz Kozarca te prijavio da su u njegovu kuću došli Edin i Elvir. On je naveo da mu je Edin zaprijetio u namjeri da mu iznudi pare.

“Nezavisne” nezvanično saznaju da policija tereti Edina da je tom mještaninu zaprijetio da će ga ubiti i da će mu zapaliti kuću.

Nakon prijave, policija se prihvatila posla, te raspisala potragu za Kevcem, koji je u međuvremenu izašao iz BiH. Međutim, tokom pokušaja da uđe u BiH uhapsili su ga graničari i predali prijedorskoj policiji.

Krim-obrada izvršena je i nad Edinom i nad Elvirom. Pretresom stambenih objekata koje koristi Elvir pronađene su i oduzete dvije puške, od kojih jedna bez oružnog lista, jedan pištolj, te meci. Oduzeta je i manja količina materije koja asocira na marihuanu.

Nakon kriminalističke obrade dvojac je predat tužiocu Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, na čiji predlog je Okružni sud u Prijedoru obojici odredio jednomjesečni pritvor.

Edin Kevac već duže vrijeme puni redove novinskih stubaca. Proljetos je objavljeno da je jedna doktorica zadobila potres mozga i povrede glave kada ju je udario nogom.

Odranije je poznato i da je Kevac bio u grupi koja je prije dvije godine pretukla Prijedorčanina, nakon što su mu oduzeli prvenstvo prolaza, a u jednom sukobu sugrađanina je isjekao mačetom.