Crna hronika

Kantonalni sud u Sarajevu

Edvin koji je ubio Sumejju izjavio na sudu: Oženjen sam i otac dvoje djece

14/10/2019

Avdić se sumnjiči da je u subotu oko 4:30 sati ispred kafane u sklopu pijace „Heco“ u sarajevskom naselju Stup hicem iz pištolja usmrtio nesretnu djevojku

Edvin Avdić (25) iz Goražda, osumnjičen za ubistvo svoje djevojke i sugrađanke Sumejje Dedović (25), na današnje ročište za određivanje pritvora u Kantonalnom sudu u Sarajevu stigao je s modricom ispod lijevog oka.

Avdić se sumnjiči da je u subotu oko 4:30 sati ispred kafane u sklopu pijace „Heco“ u sarajevskom naselju Stup hicem iz pištolja usmrtio nesretnu djevojku.

Tokom davanja generalija, Avdić je rekao da je oženjen i otac dvoje maloljetne djece. Dodao je da je nezaposlen te slabog imovnog stanja, javlja Dnevni avaz.

Amra Mehmedović, postupajuća kantonalna tužiteljica u Sarajevu, nije iznosila detalje ovog jezivog slučaja te je kratko poručila da ostaje pri pismenom prijedlogu za određivanje pritvora.

S druge strane, branilac osumnjičenog Kadrija Kolić rekao je da prezentirani dokazi nemaju dovoljan stepen indicija da je Avdić počinio djelo za koje se tereti. Naglasio je da njegov klijent ranije nije prolazio kroz operativne evidencije vršenja krivičnih djela.

– Dokazi ne potvrđuju tezu da je u kritično vrijeme bio prisutan veći broj ljudi. Sve se odigralo u ranim jutarnjim satima, a policajci nisu zatekli treće lice – rekao je, između ostalog, Kolić.

Osumnjičeni Avdić kratko je rekao da se pridružuje navodima advokata i da nema šta reći.

Inače, Tužilaštvo je pritvor predložilo zbog opasnosti od bijega te zbog toga što bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze, ponoviti krivično djelo i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi moglo doći do uznemirenja javnosti.

Odluka o pritvoru bit će donesena naknadno.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.